Vem är Jesus Kristus? Till dig som behöver stöd i din tro!

Striden mot ditt sinne och din tro är intensiv och aggressiv. Den kommer för att rubba din tro på vem Jesus verkligen är och få dig in i slaveri eller bort från Jesus.

En taktik den onde har är Jehovas Vittnen.

HERREN är väldigt noga med vem som gör vad, och vem äran tillhör, som t.ex. i frågan om vem som är Frälsare. GT är tydlig med att HERREN är Frälsaren och ingen annan. Men Jehovas Vittnens doktriner är fräcka lär att HERREN skulle skicka en ängel och att Gud inte alls menar vad Han säger. Utan att förstå det gör Jehovas Vittnen Gud till en lögnare i och med att de inte tror Hans eget vittnesbörd. Läs nu noga igenom följande bibelverserna och låt orden få sjunka ner i hjärtat.

Jes. 43:3  Ty jag är HERREN, din Gud, Israels Helige, din Frälsare.

Jes. 43:11  Jag, jag är HERREN, förutom mig finns ingen frälsare.

Jes 42:8  Jag är HERREN, det är mitt namn. Jag ger inte min ära åt någon annan eller mitt lov åt avgudabilder.

Hos. 13:4  Jag är HERREN , din Gud, alltsedan du var i Egyptens land. Du skall inte veta av någon annan Gud än mig, och ingen annan frälsare finns än jag.

Jes 48:11  För min egen skull, ja, för min egen skull gör jag det, ty hur skulle jag kunna låta mitt namn bli ohelgat? Jag ger inte min ära åt någon annan.

Jes. 35:4  Säg till de försagda: ”Var starka, frukta inte!” Se, er Gud kommer med hämnd, vedergällning kommer från Gud. Han kommer själv och frälsar er.

Jag skriver ut några verser där Paulus förklarar för oss vem Jesus är för honom.

Tit 1:4 ”Till Titus, min äkta son i den gemensamma tron. Nåd, barmhärtighet och frid från Gud, Fadern, och Herren Jesus Kristus, vår Frälsare.” 

Nåd och frid från Gud. Här omfattar Gud både Fadern och Sonen. 

Tit 2:10 ”inte oärliga, utan i allt visar sann trohet, så att de i allt kan vara till prydnad för Guds, vår Frälsares, lära.”

Här säger Paulus att det är för Guds, vår Frälsares läras skull vi ska göra detta. Gud är alltså Frälsaren. Några verser senare ser vi vem Gud är:

Tit 2:13 ”och att vänta på det saliga hoppet, vår store Gud och Frälsare Jesu Kristi uppenbarelse i härlighet.” 

Här talar Paulus om vår store Gud och Frälsare, och för att förtydliga säger han i nästa vers 

Tit 2:14Han som gav sig själv för oss, för att han skulle friköpa oss från all orättfärdighet och rena åt sig ett egendomsfolk, uppfyllt av iver att göra goda gärningar.”

För att det inte ska råda någon tveksamhet att han talar om Jesus. I Titus brev läser vi ofta Paulus använda ord som Gud, vår Frälsare eller Jesus, vår Frälsare. Paulus är tydlig genom hela Titusbrevet. 

Tit 3:4-7 ”Men när Guds, vår Frälsares, godhet och kärlek till människorna uppenbarades, frälste han oss, inte på grund av rättfärdiga gärningar som vi hade gjort, utan efter sin barmhärtighet, genom den nya födelsens bad och förnyelse i den Helige Ande, som han rikligt utgöt över oss genom Jesus Kristus, vår Frälsare, för att vi ska bli rättfärdiga genom hans nåd och bli arvingar enligt hoppet om evigt liv.”

Gud, vår Frälsare. Jesus, vår Frälsare.

Sen har vi Apostlagärningarna och 1 Korinterbrevet.

Apg 20:28 ”Ge därför akt på er själva och på hela den hjord som den Helige Ande har satt er som ledare över, till att vara herdar för Guds församling som han har köpt med sitt eget blod.”

Guds församling, som han har köpt MED SITT EGET BLOD!

1 Kor. 1:3 ”Nåd vare med er och frid från Gud, vår Fader, och Herren Jesus Kristus.”

Här ser vi Paulus återigen säga att Gud är Fadern och Herren Jesus Kristus.

Apg 1:10-12 ”Och medan de uppmärksamt såg mot himlen, när han for upp, se, då stod två män i vita kläder hos dem. Och de sa: Ni galileiska män, varför står ni och ser upp mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han ska komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen. Då vände de tillbaka till Jerusalem från det berg som heter Oljeberget, som ligger nära Jerusalem, en sabbatsdags resa därifrån.” 

Här säger änglarna att han ska komma på samma sätt som dom såg han fara upp. Och kopplat ihop med Sakarjas profetia ser vi att det är HERREN (JHWH) som ska komma på samma sätt som apostlarna såg honom fara upp.

Sak 14:3-4 ”Sedan skall HERREN gå ut i strid mot dessa hednafolk, så som han stred förr på drabbningens dag. På den dagen skall han stå med sina fötter på Oljeberget, mitt emot Jerusalem, österut. Och Oljeberget skall delas mitt itu, från öster till väster, till en mycket stor dal genom att ena hälften av berget viker undan mot norr och andra hälften mot söder.”

Jesus är JHWH, fullkomlig människa och fullkomligt Gud, som själv kom för att frälsa oss. Därför är Jehovas Vittnens doktriner så hädiska i HERRENS ögon! 

5 reaktioner på ”Vem är Jesus Kristus? Till dig som behöver stöd i din tro!

  1. HaFo kommentar:Tack Jon-Are för en genuin undervisning om vem Jesus är. Vilken ljuv kontrast till Jehovas Vittnens virriga antikristliga förförelse som leder människor till fördärvet.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s