Vittnesbörd om Arken och Kraftkällan – Heavy Shepherding!

Efter min förra artikel Skrämmande vittnesbörd om mörkret i dagens Kristenhet, En Otäck läsning fick jag in nästan 20 olika berättelser som styrkte vad som skrevs i artikeln. Den artikeln har blivit läst av nästan 5000 personer och har legat högst upp på Veckans 10 Mest Lästa nästan varje dag sen den lades ut. 

Nu har en syster i tron valt att lägga ut sin berättelse något som kräver mod och beslutsamhet. Gud välsigne dig.

Längst ner lägger jag in en video från Moriel Ministries där Jacob Prasch tar upp just Heavy Shepherding.

Mvh Jon-Are Pedersen

Hej ! jag hamnade av en ren tillfällighet !?? 😟på din hemsida el. blogg. Jag instämmer helt i vad du skriver om Mikael Enroos! Jag är helt chockad ! Stämmer med mina egna upplevelser på Kraftkällan för många år sedan: Jag gick där under ett par tre år efter att ha gått på Arkens bibelskola. Många av mina f.d. kamrater fanns där Arken är ett kapitel för sig! Om dem skulle jag kunna berätta hur mycket som helst: Bra att ni varnar för Mikael Enroos! Fortsätt med det! De är livsfarliga ! Du kanske också känner till att de gifte sig efter att han skilt sig utan att Kraftkällans församling visste om det!? De blev avslöjade ! Jag har pratat då med min äldre vän som då var medlem, så jag vet:

Artikel från Världen Idag

Jag skrev förra året till Mikael då jag upptäckt att han lagt ut bilder på deras hemsida på människor som de påstod blivit helade!! Flera sidor! Jag hittade även mig själv! Det var alltså ca 12 år sedan! Jag påpekade att enligt datalagen är detta förbjudet och jag krävde att de tog bort mig. Då fick jag ett mejl från Mikael Enroos där han hotade mig och sade att ”han hoppades att jag blev frälst” !! (Jag har varit det sedan barnsben) När jag denna tid vid hans skilsmässa slutat gå där då jag upplevde hur osunt det var där. Jag hade starka upplevelser och Herren talade om det. Så fick jag för mig att jag skulle titta en gång på deras hemsida. När jag knappat in adressen och sidan kom upp på dator, så – TRO det eller EJ – så STOD det skrivet över skärmen ”äktenskapsbrott ” !!! Naturligtvis för mitt ”inre öga” Jag blev väldigt undrande och kände att det var något som var fel. Då jag efter ett par dagar besökte en annan församling och i deras cafè . stötte på en kvinna som vistats mycket på Kraftkällan o varit mycket inne i deras kyrka, så frågade jag henne vad som hänt i Kraftkällan. Hon sade i en ton att ”det finns msk som behöver bli upprättade” När jag då sade att jag nog vet vad som hänt och frågade om detta stämde att Mikael var skild. Så fick jag detta bekräftat. Mikael var hemsk i sina osunda utövningar ”profetisk” som han sade ! Han kunde sätta FOTEN på människor då det låg på golvet!! OFTA hände det! Ett tag bad han ”förebedjare” att lägga sig OVANPÅ människor!! En annan metod han körde med! Helt sjukt! Visserligen så var det kvinna till kvinna, men ändå !! Han tog i alla fall bort MIG från sin hemsida efter att jag sagt att i annat fall tvingades jag anmäla dem Hur det är med de andra vet jag inte. VET människor om att de finns med där? VARNA dem! Tack för ditt arbete att varna och upplysa! Var välsignad!

En gammal kvinna som varit på Kraftkällan berättade, att hon brukade kräkas när hon kommit hem. Det var så orent där! Mikael lät Sanna , som du inte var hans fru ännu , samt en annan kvinna som var väldigt förälskad i Mikael, dansa i åtsittande kläder inför alla!! Var inte vanlig dans i glädje som kommer genom att Guds Ande kan beröra oss spontant. Mikael styrde allt. Ville tillägga detta.

Mikael stannade kvar långt in på nätterna med den nämnda kvinnan i Kraftkällans lokal. Hans dåvarande fru kom och knackade på dörren. Vilken orenhet!! VARNA för Mikael och Sanna! Vad jag vet har de inte tagit ansvar för vad de ställt till med, då många blivit sargade där.

Det borde också säga nåt om den tid vi lever i. VAR är de GODA HERDARNA som tar sig an de sargade fåren??😢

UTAN att begära pengar !!

Skriver igen

Nu skriver jag till dig igen. Tror det var ca 2 år sedan jag skrev om mina erfarenheter på Arkens bibelskola.

Blev så upprörd över att jag ännu en gång kom in på din blogg och läste hur människor försvarar dem.

Om du har kvar det jag skrev har du min tillåtelse att publicera det! Under synonym förstås. Jag vill vara anonym för att skydda mina barn o barnbarn.

Sedan så såg jag en person som skrev om Anita Björk. Det gjorde mig riktigt arg faktiskt!

En av mina kamrater hyrde ett rum av Anita i hennes villa för DYRA pengar! Hon ville INTE sänka hyran! Dusch och toalett fick hon dela med dem.

Jag vill tillägga hur Anita stod under en konferens och berättade att hon bett till Herren att hon skulle få en JETSTREAM till sin POOL !!

Helt sjukt! Så sade hon att ”Herren hade gett henne den” !!! En person hade kommit och sagt att denne ville ge henne den.

Anita drevs, enligt mig, av ett otroligt maktbehov! MÅNGA MÅNGA gjorde hon illa, mig inkluderat.

Man fick ju inte ”röra Herrens smorde” och kritisera !! 😟

Jag fick vår ekonomi totalt förstörd under de två år jag var där! Det tog många år att reparera skadan ,ja den är inte ens helt i fas ännu.

Ingen hjälp får man från ledningen när man skulle behöva. Däremot ska man ”tjäna frivilligt” Vad det än går ut över.

Jag var med en pingstförsamling nära där jag bor. Det gillade inte Linda! Hon frågade om jag sjöng i kören där!! De hade koll på var man befann sig,

Gunnar Bergling sade t.o.m. att man skulle bara vara på Arken när man gick där.

Tror att det faktiskt räddade mig, om man får säga så, att jag hade mina fötter i ett annat sammanhang o församling och inte gick på allt,

Tackar Gud att jag lyckades komma därifrån!

Tror att man blir så förblindad när man är på Arken så det är omöjligt att se att det är fullständigt fel lära i grunden.

En av de saker jag reagerade på särskilt i början var att så gott som alla böcker som vi skulle läsa i bibelskolan, var skrivna av Linda.

Jag har efter att jag lämnade Arken varit ut några gånger . Blir mer och mer övertygad om att de är inne på fel spår. Har bara känt att jag velat därifrån!

Många av ”flaggskeppen” i Arkens ledning har lämnat dem. Vilket har förvånat mig. Märk väl att en del av dessa personer som var mest hårda och hängivna.

Hilde Melin ex.vis som var studierektor, är en av dem. Hon var ca 20 år yngre än många av oss. Det hindrade inte henne att fara fram med en hårdhet mot eleverna som var häpnadsväckande.

Dessutom var hon Anita Björks totala undersåte. I ett samtal förde hon Anitas talan. Medan hon själv satt bredvid och hörde på! Såå omoget !

Vakna upp ni på Arken och inse vad ni genom hårdhet och självgodhet har gjort människor!

Hur många gånger har man stått i mörker och kyla och väntat på bussen, medan ledarna susat förbi i sina fina bilar! Skäms på er!

Ni får nu skörda det som ni sått!

Hej igen

Det blev nog ett missförstånd ang. vad jag skrev förra gången.

Skickade det till dig via mejl.

Du sade då att om jag gav mitt godkännande kunde du lägga ut det. Jag sade att jag skulle fundera på det, men återkom aldrig.

Ber om ursäkt. På något sätt så känner jag mig skyldig,och det verkar många med mig göra.

Så djupt sitter känslan ” rör inte mina smorda” !!! Helt sjukt!

Om du gör bedömningen att jag gör det av rätt skäl, så har du min tillåtelse att lägga in mejlet jag skrivit nu, om det andra finns kvar. Så är det OK också.

Tycker att det är dags att ledarna på Arken förstår att det finns sår i människor som aldrig tycks läka.

Min familj har även fått känna av dem. Det förhärligar inte Gud.


Del 4:1 | Del 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s