De ville ha något att anklaga Honom för

Matteus 12:10 Där fanns en man som hade en förtvinad hand. De frågade Jesus: ”Är det tillåtet att bota på sabbaten?” De ville nämligen ha något att anklaga honom för.

Markus 3:2 Spänt iakttog de Jesus för att se om han skulle bota honom på sabbaten. De ville få något att anklaga honom för.

Lukas 6:7 De skriftlärda och fariseerna iakttog Jesus noga för att se, om han skulle bota någon på sabbaten. De ville få något att anklaga honom för.

Johannes 8:6 Detta sade de för att snärja honom och ha något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och skrev med fingret på marken.

Johannes 15:20 Kom ihåg vad jag har sagt: tjänaren är inte förmer än sin herre. Har de förföljt mig, skall de också förfölja er. Har de bevarat mitt ord, skall de också bevara ert ord.

På senare tid har jag hamnat i diskussioner med kristna som ser ett ämne de har starka åsikter om, och utan att läsa texten ger sig in i argumentation och diskussion. Jag frågar då om de läst vad jag skrivit men det har de oftast inte gjort. En del lovar att de ska göra det, andra har bara skummat igenom texten utan att tänka på hur bibeltexterna passar samman. Och det visar mig att de bara hakar på ett intresse och helt saknar sann övertygelse i det de för fram. Jag får några videos som förklaring på vad de tror, men själva kan dem inte med egna ord ge försvar för sin åsikt.

Om du skulle råka läsa mina artiklar, hur skulle du gå tillväga då? Skulle du göra som många andra som lusläser för att förstå vad som sägs i artikeln, eller skulle du göra som fariseerna som letade efter fel hos Jesus? Jesus hade många motståndare, och de värsta var dem som LETADE efter nåt att anklaga Honom för. De följde inte Jesus med rena motiv. Var inte en sån! De följde honom för att hitta något att anklaga Honom för. Jesus kallar det förföljelse! Det är en felaktig inställning för en kristen att ha och sådana som har den inställningen gör mer ont än gott.

Själv studerar jag ingående vad andra har att säga, inte för att hitta fel, utan för att hitta rätt! Om jag studerar ett ämne så gör jag det så grundligt att jag kan försvara min ståndpunkt. d.v.s. jag gräver djupt i Guds ord, studerar ord, kontext och tänker och funderar på det jag läst. Många gånger, jag ska säga, ofta ser jag det större sambandet i texterna och det hjälper mig i min tro på att Bibeln verkligen är skriven av Guds Ande, och det hjälper mig också så jag vet att jag står på fast mark med det jag framför.

Om någon har något att anmärka på min undervisning lyssnar jag, jämför det med det den Helige Ande har undervisat mig, och kommer fram till en slutsats. Antingen är det som sägs fel, eller så är det rätt. Är det som sägs fel, kommer jag med motargument. Är det som sägs rätt, ändrar jag min ståndpunkt.

Men om du tänker argumentera mot mig ber jag dig vara saklig, väl påläst om Bibelns texter och insatt i de olika resonemangen kring ett ämne. Du måste med andra ord ha studerat Guds ord på egen hand och inte komma med videos med andras förklaringar, eller komma med ologiska argument, kunna hålla tråden i ett samtal och viktigast av allt, ha satt dig in i vad jag undervisar så du inte för fram falskt vittnesbörd. Annars blir samtalen helt tokiga och meningslösa och även skadliga för andra som läser. Inget gott kommer ur sånt.

I allt det här kan det därför uppfattas som om jag är envis, och inte ger med mig. Det beror på att jag kommit fram till en bergfast tro på det jag skriver, och har man en tro, som beskrivs av Bibeln som en övertygelse och en visshet, så kan jag inte bara ändra det bara för att en eller två kommer med motargument som inte stämmer med helheten.

Så, är du en som bara letar fel i mina texter, ungefär som fariseerna letade efter fel hos Jesus? Eller är du som de troende i Berea som granskade Skrifterna för att se om Paulus talade sanning? Jag hoppas på det senare. Det sista vi behöver är fler som letar efter något att anklaga andra för.

Vad vi behöver är läsare som granskar Skrifterna och kan undervisa andra. Är du en sådan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s