Det är bättre att bli styrkt av nåd och än av gärningar.

Hebr. 13:9 Låt er inte föras bort av alla slags främmande läror. Ty det är gott att bli styrkt i sitt hjärta genom nåd och inte genom föreskrifter om mat. Dessa har inte varit till någon nytta för dem som har befattat sig med sådana.

När vi felar i vårt tal, när vi felar i gärningar, är det lätt att sätta sig ner och bli missmodig. Det är naturligt för den som vandrar med Gud. Vi faller i en mörk soppa av mörker och vi fördömer oss själva efter våra gärningar. Vi säger: jag tillhör inte Herren Jesus eftersom jag inte kunde handskas på rätt sätt med det här. Jag kan omöjligt vara frälst eftersom.… osv.

Det är där hjälparen, den helige Ande kommer in och börjar viska Guds ord till oss: Inte genom din egen rättfärdighet, inte genom dina gärningar, utan genom min nåd är du frälst.

I tron lyssnar vi då till Herrens Ande och böjer oss under hans rådslut. Vi lägger bort oss själva och erkänner att Gud har rätt. Vi ger honom äran, vi håller oss till hans ord och vi växer till i nåd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s