Lampan och Oljan!

De tio jungfrurna, fem var oförståndiga och fem var förståndiga. Fem hade lamporna redo, men ingen olja, fem hade lamporna och oljan redo.

Ps. 119:105  Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.

Ordet, Bibeln, är en lampa för mina fötter och oljan är den Helige Ande. Vi kan inte ha lamporna lysande utan olja, det vet vi. Vi kan inte förstå Bibeln utan den Helige Ande.
När ängeln ropar: \”brudgummen kommer\” då är det försent att köpa olja, så se till att du köper olja innan Han stänger dörren så du kan komma in i Guds rike i tid.

Luk. 11:33  Ingen tänder ett ljus och ställer det på en undangömd plats eller under skäppan, utan man sätter det på ljushållaren, så att de som kommer in ser skenet.

Luk. 11:34  Ditt öga är kroppens lykta. När ditt öga är friskt får också hela din kropp ljus, men när det är sjukt ligger också din kropp i mörker.

Luk. 11:35  Se därför till att ljuset i dig inte är mörker.

Luk. 11:36  Om hela din kropp har ljus och ingen del ligger i mörker, då får den ljus helt och hållet, som när ljuset från en lampa lyser på dig med sitt klara sken.\”

 Låt ljuset lysa upp hela dig, låt ingen del av dig finnas kvar i mörker. Var ärlig mot Gud, om han påvisar mörker i ditt hjärta, bekänn och omvänd från det mörkret. För om det ”ljus” du har i dig inte är ljus, utan är mörker, då vandrar du inte med Gud. 
Vad hjälper det dig om du har en lampa men inte kan tända den? Att du har all vishet från Gud framför dig, i dina händer, när du ändå inte kan förstå vad du läser? Hur skall du klara vakna och kunna stå inför herren om du inte har ljus i dig?
Jesus är världens ljus, han är smord med olja mer än sina medbröder, för han älskar rättfärdighet och hatar orättfärdighet. Hans ande bor i oss, han är fortfarande lampan, ordet och den Helige Ande är fortfarande oljan.

 Upp. 3:18  Jag råder dig att av mig köpa guld som är renat i eld, så att du blir rik, och vita kläder att skyla dig med, så att din skamliga nakenhet inte syns, och salva att smörja dina ögon med, så att du kan se.

Du kan inte läsa bibeln utan den Helige Andes smörjelse. Jag råder dig att gå åstad att köpa olja innan det är försent. Jesus kommer.

En reaktion på ”Lampan och Oljan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s