En av våra plikter inför Gud

Varje troende i Kristus har en plikt inför Gud, mot sig själv, att bygga upp sin kunskap. Genom att kunskapen om Kristus växer i våra hjärtan växer också tron på Guds kraft. Guds kraft finns i talet om korset och det Han gjorde då. 
Det är många som sliter med tron. Ni ber utan att se det ni bett om komma. Många sliter med tankar av ovärdighet inför Herren. Många är trötta och uppgivna och har börjat falla bort från Honom. Därför undervisar Jakob om att inte tvivla på Herrens godhet och nåd. 

Jak. 1:6 Men han skall be i tro utan att tvivla. Ty den som tvivlar liknar havets våg, som drivs och piskas av vinden.

Jak. 1:7 En sådan människa skall inte tänka att hon kan få något av Herren,

Jak. 1:8 splittrad som hon är och ostadig på alla sina vägar. 

Tankar om ovärdighet inför Gud kan te sig som rädsla att komma inför Hans tron. Vi känner oss ovärdiga och vågar inte böja knän inför tronen. Vi vågar inte tillbe Honom, för han är för helig och ren. Vi blir påminda om våra synder och tillkortakommanden. Vi blir påminda om vad vi gjorde för två dagar sen och känner att vi behöver sitta med dumstruten på i minst en vecka innan vi får komma till honom. 
Men där kommer kunskapen om Kristus in. Spring till Jesus om du sliter med en synd. Bekänn snabbt den synd du vet du gjort. Rena ditt hjärta från all tvehågsenhet och besmittelse. Ha ditt sinne vänt mot Honom som är nådig och barmhärtig, Han som förlåter oss alla våra synder och kastar dem bort så långt som öster är från väster. Det är långt det. Kan du nå öster? Öster och väster kommer alltid vara lika ouppnåelig, även om du tog ett flygplan, en rymdraket eller kunde resa i ljusets hastighet, kommer öster vara lika långt borta. 

Ps. 103:12 Så långt som öster är från väster låter han våra överträdelser vara från oss. 

Vi var ovärdiga, men nu är vi värdiga genom kraften av blodet. Vi var Guds fiender men nu är vi Hans älskade barn. Vi var avskyvärda men nu är vi värdiga. Genom Hans blod som rann på korset kan vi med stor frimodighet komma inför Guds tron. Genom det blodet har vi som varit långt borta kommit nära. Vi är nu Guds barn genom tron på Kristus Jesus. Vi har fått barnaskapets Ande, Hans Sons Ande, så att vi kall säga pappa till honom. Och vi kan även kalla Jesus vår bror. 
Om vi inte har rätt kunskap om det verk Jesus gjort på korset kommer vi alltid tvivla och till slut ge upp. Ordet får då inte bära frukt. Vi kommer tillåta ogräset, törnen och tistlar växa och kväva Ordet innan det växt upp. 
Tron är ju en visshet, en säkerhet, en trygghet och en vila inför Honom. Vi litar inte på vår egen förmåga. Vi litar på Hans förmåga. Vi litar inte på vår egen kraft, utan på Hans kraft. 
När vårt hjärta inte anklagar oss inför honom då har vi frimodighet. Även om vårt hjärta anklagar oss kan vi ändå komma till honom och få förlåtelse. Det fina med att vi bekänner våra synder inför Honom är att vi får frid. Han förlåter inte bara våra synder, Han renar oss också från ALL orättfärdighet. 
Frid i Jesus. Amen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s