Kärleken ska Överflöda

Fil. 1:9 Och min bön är att er kärlek mer och mer skall överflöda och leda er fram till insikt och klart omdöme, Fil 1:10 så att ni kan avgöra vad som är rätt och vara rena och fläckfria på Kristi dag, Fil 1:11 rika på rättfärdighetens frukt som Jesus Kristus ger, Gud till ära och pris.

Varför förstår kristna inte sådan här enkla saker? Det är Guds kärlek som skall överflöda mellan oss och i oss. Den kärleken vi har mött i Kristus, när vi har kommit till insikt om sanningen, den kärleken skall överflöda och LEDA oss fram till INSIKT och KLART OMDÖME. 
Vi vandrar inte i mörker, där vi snubblar och faller, där vi går in i snaran som har lagts ut för de ogudaktiga. 
Det klara omdömet hjälper oss att avgöra vad som är rätt, så att vi kan vara rena och fläckfria. 
Andens frukter kommer av vandringen med Gud. Anden är inte emot Gud. Därför kan inte Andens frukt leda till acceptans av synden, därför kan inte Andens frukt leda till kompromisser med världens ande. När vi fruktar Gud, och då menar jag på riktigt, då fostrar nåden oss till att avsäga oss allt av ogudaktighet och världsliga begär: 

Tit. 2:11 Ty Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor.

Tit. 2:12 Den fostrar oss att säga nej till ogudaktighet och världsliga begär och att leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i den tid som nu är,

Tit. 2:13 medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.

Tit. 2:14 Han har offrat sig själv för oss för att friköpa oss från all laglöshet och rena åt sig ett egendomsfolk, som är uppfyllt av iver att göra goda gärningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s