Huvudet-i-Sanden Teologi

2 Tim. 4:8 Nu ligger rättfärdighetens segerkrans i förvar åt mig. Den skall Herren, den rättfärdige domaren, ge åt mig på den dagen, och inte bara åt mig utan åt alla som älskar hans återkomst.

2 Petr. 3:4 och frågar: \”Hur går det med löftet om hans återkomst? Ända sedan våra fäder dog förblir ju allting precis som det har varit från världens begynnelse.\”

Om talet om Jesu återkomst skapar fruktan i dig, då är du inte redo att möta din skapare. Då hjälper det inte att stoppa huvudet i sanden och säga: Han kommer nog inte så snart. Tänk om du dör i natt utan att rett ut ditt liv? Vad hjälper då din huvudet-i-sanden-teologi? Var beredd att när som helst möta Herren, antingen när han kommer i skyn eller när du lämnar jordelivet. 
Vandrar vi här i gudsfruktan och i Hans rättfärdighet då är vi inte rädda att dö. Då blir vi inte nervösa över talet om hans återkomst. Då ropar vi istället: kom Herre, kom. Han har en segerkrans för oss som älskar hans återkomst. Nej, stoppa inte huvudet i sanden utan låt tidstecknen väcka dig. Om du hört väktaren ropa: Herren kommer, så vakna då istället för att slumra vidare. 
Bless

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s