Den Stora Skräcken

En vän av en vän skriver på en sida:

En evagelisk mission? Knappast fruktbart gällande extrem islamism. Gud bevare oss för halshuggnigsvideos av unga missonärer.

Mitt svar:

I all ödmjukhet, det är just detta som är hindret, det du beskriver. Fruktan och rädsla som grundar sig i otro och tvivel.

Upp. 13:10 Om någon måste gå i fångenskap, skall han gå i fångenskap. Och om någon måste dödas med svärd, skall han dödas med svärd. Här visar sig de heligas uthållighet och tro.

Om varje kristen söker Guds ansikte kommer han ge nåd, styrka och kraft att gå igenom allt som måste hända. Har inte Jesus sagt att vi inte skall frukta någon annan än honom som har makt att döda både själ och kropp och kasta oss i det brinnande gehenna?

Upp. 21:8 Men de fega, de otroende och de skändliga, mördarna, de otuktiga, trollkarlarna, avgudadyrkarna och alla lögnare skall få sin del i sjön som brinner av eld och svavel. Detta är den andra döden.\”

Nu vet inte jag om du är en troende, men jag tar tillfället att skriva ett svar eftersom du berör det största hindret för oss kristna att göra Guds vilja. 

Gud välsigne dig för att du tog upp den \”stora skräcken\”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s