Ni Döva, Ni Blinda!

Ni som är döva, hör, ni som är blinda, skåda och se. Vem är så blind som min tjänare och så döv som min budbärare som jag sänder i väg? Vem är så blind som min förtrogne, så blind som HERRENS tjänare? Jes. 42:18-19

Vem är det HERREN talar om här om inte oss som har fått frälsningen, som har blivit rättfärdiggjorda och som har läst, hört och sett HERRENS frälsning? 

Du har sett mycket, men inte tagit vara på det, fastän öronen är öppna, lyssnar ingen. Jes. 42:20 

Hur kommer det sig att vi säger vi hör och förstår, men ändå inte gör? Vi har rätt undervisning, vi har rätt förståelse, men ändå gör vi inte det rätta. 

Det behagade HERREN för hans rättfärdighets skull att låta sin undervisning komma till makt och ära. Jes. 42:21 

Det ord vi predikar är rätt, därför skall undervisningen komma till makt och ära. Så då är frågan varför så många av oss lever i ångest och fruktan, varför vi inte har stått upp i Jesu namn och varför vi är plundrade och skövlade, varför vi ligger bundna i fruktan och rädsla? 

Men detta är ett plundrat och skövlat folk. De ligger alla bundna i hålor, i fängelser hålls de gömda. De har lämnats ut till plundring utan att någon räddar, till plundring utan att någon säger: \”Ge tillbaka.\” Om ni ändå ville lyssna på detta, ta vara på det och höra för framtiden! Vem har lämnat Jakob till skövling och Israel åt plundrare? Har inte HERREN gjort det, han som vi syndat mot? Ty de ville inte vandra på hans vägar och inte höra på hans undervisning. Därför utgöt han sin brinnande vrede över dem – krigets raseri. De förbrändes av det runt omkring, men de besinnade det inte. De förtärades av det, men tog det inte till sitt hjärta. Jes. 42:22-25 

Det vi nu sker i Paris är en dom över länder som vänt Honom ryggen och förkastat Hans undervisning. 
OMVÄND ER OCH BE HERREN OM NÅD!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s