Kristna är oftast det stora hindret

Vi kristna är det största hindret för andra att komma till tro. Inte för att vi inte evangeliserar, inte för att vi inte går i kyrkan, inte för att vi inte är snälla och goda, utan därför att vi har lagt till så många mänskliga tankar och \”stadgar\”, utan därför att vi gjort det kristna livet till någonting annat än vad det är, utan därför att vi själva inte har funnit enkelheten i tron på Jesus.
Liv producerar liv, död producerar död, tro producerar tro, religion producerar religion. Om vi vandrade i all enkelhet med Jesus, och lät hans liv ta gestalt i oss skulle vi se helt annat resultat.
Genom våra religiösa föreställningar har vi lagt hinder i vägen för andra att komma till Jesus för att få liv. Genom att vi har fastnat i religionens nät visar vi att det liv vi har inte är attraktivt.
Hur många skulle inte komma till Jesus om de såg hur härlig han är? Hur många skulle inte komma till Jesus om de förstod varför han dog på korset? Hur många skulle inte lägga ner sitt meningslösa liv och ge det till Honom om de såg varför och hur vi fruktar Gud?
Hur kommer vi fram till den enkelheten i Jesus? Det finns bara ett sätt: Bön och Bibelläsning. Det är bara inför hans ansikte vi får liv, och om vi ger ut liv får vi skörda liv, men med död religion skördar vi döda religiösa. Om inte sädeskornet faller i marken och dör blir det ett ensamt korn.

Hos. 6:2 Han skall om två dagar på nytt göra oss levande, ja, på tredje dagen skall han låta oss stå upp, så att vi får leva inför hans ansikte.

Amos. 5:4 Så säger HERREN till Israels hus: Sök mig och ni skall leva.

Amos. 5:6 Sök HERREN och ni skall leva. Annars skall han komma över Josefs hus likt en eld som förtär, och ingen kan släcka den så att Betel räddas. 

Amos. 5:14Sök det goda och inte det onda, så att ni får leva. Då skall HERREN, härskarornas Gud, vara med er, så som ni säger att han är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s