Evangeliet om Riket!

Evangeliet om riket Matteus 24:14 säger: 

Och detta evangelium om riket skall bli predikat i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk, och sedan skall slutet komma. SRB14 (Reformationsbibeln).

Med alla tv-predikanter, alla framgångspredikanter, falska profeter och lärare idag har folket börjat avsky kristna och förlöjligat kristen tro. Dessa som predikar Kingdom Now – Guds rike här och nu, har predikat ett falsk evangelium och rivit bort grunden för alla kristna som längtar efter att se människor frälsta. Detta har förhärdat människans hjärta och gjort det svårare för oss att nå ut till människor. De ser på oss som klovner och bedragna människor som inte vet bättre och är naiva och bortkomna från verkligheten. Hur ska man predika evangeliet för en sådan? 
Det är slut på Kingdom Now som bedrar människan att tro vi måste ta över regeringspositioner med kristna statsministrar, kristna presidenter, kristna generaler etc. innan Jesus kan komma tillbaka. Det har också gått så långt att en Kingdom Now-predikant sa att Jesus inte kan komma tillbaka förrän jag har fått min Mercedes. Detta har ingen som helst förankring i Skriften över huvud taget och är bara ett sätt för människor att sko sig på blinda kristna, som låter sig ledas av blinda ledare. 
Istället för Kingdom Now finns det bara ett evangelium kvar och det är Kingdom Come, precis som Jesus säger i Matt 24:14. Vad är Kingdom Come och vad menas med det? Det första Jesus sa när han började sin tjänst var: Omvänd er och tro evangelium (Mark 1:15). Det är detta evangelium vi måste predika. 
Kingdom Come däremot innebär att vi predikar omvändelse från synd, tro på Gud, dopen, handpåläggning, de dödas uppståndelse och evig dom. Om vi inte predikar grunden i evangelium, hur kan vi då förvänta oss att människor omvänder sig av hjärtat? Hur kan en människa omvända sig av hjärtat om den inte förstått allvaret i att förkasta Kristus, eller att ta emot en annan Jesus genom ett annat evangelium i en annan ande? 
När Jesus ställdes inför Pilatus sa han: 

Mitt rike är inte av denna världen. Om mitt rike vore av denna världen, hade mina tjänare kämpat för att jag inte skulle bli överlämnad åt judarna. Men nu är mitt rike inte härifrån. Joh 18:36 SRB14 (Reformationsbibeln).

Kämpa inte för livet i den här världen, utan kämpa för det kommande, eviga livet med Kristus, för om vårt rike var av den här världen skulle Jesus inte behöva friköpa oss från världen. Så ha rätt perspektiv och prioritet. 
Predika det rena evangeliet för människor och de blir rena av hjärtat. Men med ett grumligt evangelium skapas en grumlig tro, ett falsk evangelium en falsk tro, och människor går i fördärvet och evigt förlorade. 
Är du villig att stå ansvarig inför Gud för att ha fört människor vilse? Jesus kommer, oavsett om du undviker att undervisa detta, eller om du förkastar detta. Bedra inte dig själv. 
Predika evangelium!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s