Gudsfruktan!

Psalm 2 är allmänt känt som Gud, Fadern, som talar till Sonen och vi hör ofta predikningar från vers 1-8 

Varför rasar hednafolken, varför tänker folken fåfängliga tankar? Jordens kungar reser sig och furstarna rådslår med varandra mot HERREN och hans Smorde. ”Låt oss slita sönder deras band och kasta av oss repen”. Han som bor i himlen ler, Herren gör narr av dem. Han talar till dem i vrede, i glödande harm förskräcker han dem: ”Det är jag som har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg”. Jag vill kungöra HERRENS beslut. Han sade till mig:”Du är min Son, jag har i dag fött dig. Begär av mig, så skall jag ge dig hednafolken till arvedel och hela jorden till egendom”. Ps 2:1-8 

Vi undervisas om Jesu gudomlighet, om folkens uppror mot HERREN och att Jesus är konung. Psalm 2 talar om mer än det. Den talar också om hur gudsfruktan saknas och om hur människorna, som borde vandra i gudsfruktan, har vänt sig mot HERREN och hans Smorde, i tron att han förändrats och nu är en “annan” Gud. 
Gudsfruktan har försvunnit ur församlingen – hednafolken – som Herren ska råda över, och han ger oss här en varning om att INTE ha fel syn på vem han är, och vad han är kapabel att göra. Varningen går ut till oss som har fått Fadern och Sonen om bakfoten, och lever i en förvriden verklighet att ”Gud är bara kärlek, han är bara god, och straffar ingen för synden, han har gett oss en sådan underbar nåd så nu är det fritt fram att leva som vi vill”. Betänk och besinna dig, människa, vem du hånar. 

Du skall slå sönder dem med järnspira, slå sönder dem som lerkrukor”. Ps 2:9 

Här kommer Ordet med ett gott råd till oss, som lever i högmod och tar Gud för given och trampar Herrens Sons namn i smutsen. 

Handla nu vist, ni kungar, låt varna er, ni domare på jorden! Tjäna HERREN med fruktan och gläd er med bävan! Ps 2:10 

Vår Herre är inte en liten mesig jultomte, en gullepluttig mysfarbror. Nej, han är mäktig i strid, väldig Gud, en rättvis domare, som ser allt, som känner allas hjärtan, och som begär en sak av oss: TRONS LYDNAD i ödmjukhet och sanning! 

Ge Sonen hyllningskyss, så att han ej blir vred och ni går under på er väg, ty snart kan hans vrede upptändas. Ps 2:12a 

Ära Sonen med ditt liv, upphöj Herren av hjärtat och tjänar honom med fruktan och bävan. Paulus säger i Fil 2:12: Lev i trons lydnad, arbeta med fruktan och bävan på er frälsning. Ta inget för givet! Vi har inte fått nåden för att vi ska fortsätta leva ogudaktigt, utan nåden är en kraft som lär oss säga nej till ogudaktighet och världsliga begär, att leva anständigt, rättfärdigt, OCH gudfruktigt. Tit 2:11-12. Har vi fått nåd för att vi ska fortsätta synda? Nej, bort det! Säger Paulus. 

Ps 2:12b Saliga är alla som flyr till honom. 

Kasta dig på Honom och lägg ner ditt eget liv inför Hans fötter, sluta upphöja dig själv, din teologi, din församling, din pastor eller din egen hjärna och fly till Honom, som har makt att rädda både kropp och själ från Gehenna. 

Ps 1:1 Salig är den som inte följer de ogudaktigas råd och inte går på syndares väg eller sitter bland bespottare. 

Hör och gör!!! Guds frid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s