När dårskapen mognat… Att blidka en arg Gud?

I morse när jag gick upp såg jag ett intstagram inlägg från E-Church, en församling i Uppsala som under sin israel-resa fick ”privilegiet” att ha en trädplanteringsseremoni i självaste Israel. Pastor för församlingen är Stefan Edefors och Johnny Foglander. Kända medlemmar är Curt och Elenora Lathi, såna som jag tidigare har ansett vara ganska stabila kristna.

Videon är kort och jag har skrivit ut vad som sägs av Pastor Stefan Edefors. Läs och förstå, du som har öron!

…. och det jag vill att Han ska göra, det är att Han ska se våran skog… det ska va grönt när Han kommer. Det ska va grönt, och vi ska va med och göra det här landet grönt, så när Jesus kommer tillbaka, så när Han är på väg ner, så ser Han hur grönt detta land är. Därför är vi med för att välsigna landet, för att kläda landet i grönska, och för att det är det rätta å göra, det är därför vi är här och ska plantera varsitt träd idag. (…) håller i ett ekträd, se, det är ju fantastiskt, …. … i Israel liksom. Vi vet ju själva vad en ek innebär. Så, underbart att vi får göra detta, och jag känner mig privilegad att få va en del av det, så, vi ber om Guds välsignelse över den här stunden.

Videon finns att se på Instagram.

Vad håller kristna på med? Har Guds evangelium mist sin kraft? Att en kristen församling faller för detta falsarium visar att de inte har särskilt stor tilltro till Herren och vad han har bestämt vara Guds kraft till frälsning. Nu byts det ut mot ett annat evangelium, men vad är orsaken till detta?

Vad säger Bibeln?

Rom. 1:21 För när de kände Gud, ärade de inte honom som Gud, inte heller var de tacksamma, utan blev fåfängliga i sina tankar och deras oförnuftiga hjärtan förmörkades.

 Hur har man kunnat missförstå vad Bibeln säger angående denna vackra värld och vad som ska hända med den när Herren kommer?

2 Petr. 3:10-13 Men Herrens dag ska komma som en tjuv om natten, och då ska himlarna med ett våldsamt dån förgås, och elementen ska smälta av brännande hetta, och jorden och de verk som finns därpå ska brännas upp. Eftersom nu allt detta ska upplösas, hur helig och gudfruktigt bör ni då inte leva, medan ni väntar och ivrigt längtar efter Guds dags ankomst, då himlarna ska förgås av eld och elementen smälta av hetta. Men efter hans löfte väntar vi nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor.

Låt mig igen citera pastor Stefan Edefors:
 • Det ska va grönt när Han kommer.
 • När Jesus kommer tillbaka, när Han är på väg ner, så ser Han hur grönt detta land är (Blidka Gud så Han inte straffar världen?)
 • …för det är det rätta att göra (att plantera träd?). 
 • Vi ber om Guds välsignelse över den här stunden (En mycket högtidlig stund). 

Hur tänker man när man tror att Jesus kommer bry sig om landet är grönskande och vackert när Han kommer? Försöker man blidka en arg Gud? Gärningslära? Villfarelse? Absolut!

När dårskapen mognat försvinner insikten, förståndet, urskiljningen, och Kristi Evangelium ersätts med ett annat evangelium, i det här fallet ”Det Gröna evangeliet”. Det e-church förespråkar är inte bibliskt och är ett exempel på hur långt den kristna församlingen har avfallit. Det är en förförelse och den kommer från fina kristna.

Följ länken till en intressant bok som tar upp just det bedrägliga i ”Det Gröna Evangeliet”. https://www.greengospel.ca/

4 reaktioner på ”När dårskapen mognat… Att blidka en arg Gud?

 1. Det här är ju något av ett tänk åt samma håll som att när församlingen nått en viss standard så kan Jesus komma. Eller att vi ska hålla Judarnas högtider, ritualer och tideräkning för att Jesus ska komma snabbare och känna sig välkommen när Han kommer. Alltså att vi ska hjälpa till så att Jesus kan komma.Vad man inte heller räknar med är att vad vi nu har framför är Vedermödan och antikrist där Judarna ska fördrivas och förföljas igen. Något som Jesus så vid sin ankomst avbryter. Den troende församlingen får sina uppståndelsekroppar och ska \”regera med Kristus för Tusen år\”.Den kvarleva av Israel som efter förföljelsen är kvar kommer till tro på Jesus på en enda dag och kommer in i sin kallelse och uppgift. Där under Tusenårsriket kommmer det sannerligen att grönska när:\”Ty skapelsen väntar ivrigt på att Guds barn skall uppenbaras. Skapelsen har ju blivit lagd under förgängelsen, inte av egen vilja utan genom honom som lade den därunder. Ändå finns det hopp om att också skapelsen skall befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet.Vi vet att hela skapelsen ännu samfällt suckar och våndas. Och inte bara den, utan också vi som har fått Anden som förstlingsfrukt, också vi suckar inom oss och väntar på barnaskapet, vår kropps förlossning.\” (Rom. 8: 19 – 23)Och då är vi ändå ännu inte framme vid: \”Men efter hans löfte väntar vi nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor.\” Det sker efter Tusenårsriket i Upp. Kap. 21 – 22: \”Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer. Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen…

  Gilla

 2. Det man reflekterar över kära vänner är bristen på Gudsfruktan. Jag tänker liksom du Jon-Are att det här är Kingdom Now/ Dominionism. Guds ord säger i Joel kap 2 vers 31 \”Solen ska vändas i mörker och månen i blod, innan Herrens dag kommer, den stora och fruktansvärda\”.

  Gilla

 3. Den dagen är inte något den ogudaktige ser fram emot. Jesus kommer inte dansande med sina änglar och sjunger lovsånger för församlingen och säger \”se vad vackert ni har gjort det. Nu blev jag glad\”. Ja, brist på gudsfruktan gör att pastorer fokuserar på löjliga saker, och hamnar i ännu värre galenskap. Snart tillber väl församlingen både Fader Gud och Moder Gaia! Bevara oss..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s