Omvändelsens frukt.

”Jag förstod ju inte vad du menade Gud”.

I Matteus evangeliet läste jag följande:

Matt 3:7-8 ”Ni huggormsyngel, vem har fått er att tro att ni kan fly undan den kommande vredesdomen? Bär då sådan frukt som hör till omvändelsen”. 

Frukt som hör till omvändelsen? Vad är det för frukt Johannes döparen pratar om?
Jesus hade inte ännu sagt dessa ord: Varje gren i mig som inte bär frukt skär han bort,och varje gren som bär frukt rensar han, för att den skall bära mer frukt. Joh 15:1-2
Johannes döparen och Jesus predikar om samma frukt. Fariséerna var full av egenrättfärdighet och var uppblåsta över sin stora kunskap i skrifterna. De tyckte sig vara förmer än andra och hade stängt till sitt hjärta för sanningen och barmhärtigheten. De kunde alltså inte komma till Gud med uppriktiga hjärtan. Högmod över livets goda och ögonens begär hindrade dem från att se sanningen i de skrifter som de så ihärdigt studerade.
Om ljuset i dig är mörker,hur mörkt blir då inte mörkret?

Matt. 6:22-23 ”Ögat är kroppens ljus.Om ditt öga är friskt, får hela din kropp ljus. Men är ditt öga sjukt, ligger hela din kropp i mörker. Om nu ljuset i dig är mörker, hur djupt är då inte mörkret!” 

Uppenbarelseboken talar om att köpa salva för ögonen så att man ser och det är det Jesus pratar om här.

Upp. 3:18 Jag råder dig att av mig köpa guld som är renat i eld, så att du blir rik, och vita kläder att skyla dig med, så att din skamliga nakenhet inte syns,och salva att smörja dina ögon med, så att du kan se.

Kom till honom som ger dig salva för ögonen så att han får öppnat dina ögon. Du tror du ser, du tror du förstår men ser inget och förstår inget, och går förlorad därför att du inte vill ha ljuset.
Hur får man tag i salva för ögonen? Jesus fortsätter i nästa vers:

Upp. 3:19 Alla som jag älskar tillrättavisar och tuktar jag. Var därför ivrig och omvänd dig.

Vi ser en bild av vad Jesus menar när han botar en blind man:

Joh. 9:6 När han hade sagt detta, spottade han på marken, gjorde en deg av saliven och strök den på den blindes ögon

Joh. 9:7 och sade till honom: \”Gå och tvätta dig i dammen Siloam.\” – Ordet Siloam betyder \”utsänd\”. – Då gick han dit och tvättade sig, och när han kom tillbaka kunde han se.

Varför vill du inte ta emot det eviga livet? Varför står du emot sanningen och väljer leva i ett självbedrägeri?
Människorna tog inte emot honom därför att de hatade ljuset och älskade mörkret.

Joh. 3:20 Ty var och en som gör det onda hatar ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas.

Vad är det vi då skall omvända oss ifrån? Omvänd dig från hatet, omvänd dig från själviskheten, omvänd dig från lögnen, omvänd dig från all synd som står upp mot, och hånar Gud.
Tro Gud och lägg undan din lögn, den lögn som har fört in elände i ditt liv, som till slut kommer döda dig och ta ifrån dig någon möjlighet att komma till Gud när du slutar ditt liv. För om du dör i din synd, dör du en andra gång,eftersom du då döden dör, vilket är den slutgiltiga döden där du blir bortkastat från Gud för evig tid. En evighet i totalt mörker, ett kännbart mörker där du kommer förbanna Gud för evigt för att frälsningen var så enkel, att det inte var svårare så att du kunde säga: ”Jag förstod ju inte vad du menade Gud”.
Amen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s