Vem har Herren kär?

Vi pratar politik, musik, filmer, kärlek och sorg. Vad vi pratar om visar vart vårt hjärta finns. Det som kommer ut ur munnen är hjärtat fullt av.
Vi ljuger och bedrar, hatar och föraktar. Vad hjärtat är fullt av talar munnen.
Jesus vet vad som finns i människans hjärta och det är inget gott. Därför behöver vi vända om till Gud och ropa på Jesus för att bli en ny skapelse. Vi kan inte göra något gott utan honom, alla våra gärningar är som smutsiga kläder inför Gud. Vi kan inte duga inför honom. Om vi dög skulle inte Jesus behöva offra sig själv för oss. Då kunde vi komma ”som vi är” och ändå behaga Gud. Men så är det inte.
Men Gud är inte obarmhärtig. Han har gett oss en möjlighet till räddning, han har berett en räddning för oss. Men tyvärr krävs det att vi böjer oss och ödmjukar oss, lägger ner vår egen stolthet och erkänner Jesu gärning som tillräcklig.
Hans död på korset var en död för oss alla. Hans uppståndelse var en uppståndelse för oss alla. Han tog vårt straff så Gud inte skulle behöva straffa oss. Han uppstod för att vi skulle bli rättfärdiggjorda genom tron på honom. Genom tron på Jesu död och uppståndelse blir vi frälsta undan vredesdomen.
Men ve den som förkastar Guds nåd, som föraktar det verk Jesus gjort på korset. Ve oss om vi vägrar böja oss för herrens vilja. Hur skall vi då få förlåtelse? Efter att ha förkastat Guds nåd finns inte längre förlåtelse för någon synd.
Då jag nu fruktar Gud söker jag vinna människor för Jesus.
Korset är en dårskap för människor, men en vishet från Gud för oss som tror.
Amen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s