Jesus är underbar! Glöm aldrig det.

Jag vill ta upp en viktig sak som jag ser i Kristi kropp idag. Det är att broder står mot broder, att osämja och oenighet finns mellan bröder. Det skall inte vara så, utan som Jesus har lärt oss skall vi finna oss i en oförrätt och inte strida mot varandra. Om någon slår oss på den ena kinden, vänd då det andra till. Gå två mil med den som tvingar dig gå en. Var större genom att du ödmjukar dig, och tala inte stora ord mot din broder. 

Matt. 5:21 Ni har hört att det är sagt till fäderna: Du skall inte mörda. Den som mördar är skyldig inför domstolen. 

Matt. 5:22 Jag säger er: Den som är vred på sin broder är skyldig inför domstolen, och den som säger till sin broder: Ditt dumhuvud, är skyldig inför Stora rådet, och den som säger: Din dåre, är skyldig och döms till det brinnande Gehenna. 

Matt. 5:23 Därför, om du bär fram din gåva till altaret och där kommer ihåg att din broder har något emot dig, Mat 5:24 så lämna din gåva framför altaret och gå först och försona dig med din broder, och kom sedan och bär fram din gåva. 

Matt. 5:25 Var angelägen om att göra upp med din motpart när du är med honom på vägen, så att din motpart inte överlämnar dig till domaren och domaren överlämnar dig till fångvaktaren och du blir kastad i fängelse. 

Matt. 5:26 Amen säger jag dig: Du slipper inte ut därifrån, förrän du har betalat till sista öret. 

Korinterförsamlingen hade det problemet. Det som skiljer dem från oss idag är att de tog sina bråk och gräl till en icke-troende skiljeman. Paulus säger så här: 

1 Kor. 6:7 På det hela taget är redan det att ni processar med varandra ett nederlag för er. Varför lider ni inte hellre en oförrätt? Varför låter ni inte hellre andra roffa åt sig? 

Där oordning finns där finns också allt annat ont. Låt istället Ordet och Anden få sista ordet och ödmjuka er under Guds väldiga makt, så skall han upphöja er när Hans tid är inne. 
Bless!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s