Livet Med Kristus i Gud

Så här ser jag på livet med Gud i Kristus! 
Det är bara när du vandrar i Kristus du kan hålla dig borta från synden och vandrar du utanför Kristus, säger aldrig Gud – ”Se på min son”. Om ditt liv levs utanför Kristus, då kommer Ordet och pekar på synden (och då kommer satan för att göra fallet större- Se på din synd) för att du skall skynda dig tillbaka, in i Kristus, för det är bara i Kristus du har beskydd. 
Dit (under beskyddet) kommer du bara genom omvändelse och tro på evangelium. Genom att vi bekänner våra synder får vi förlåtelse och upprättelse, därför att han är trofast och rättfärdig. Genom hjärtats tro blir vi rättfärdiga och genom munnens bekännelse blir vi frälsta och kommer in i Kristus. Och när du lever i Kristus DÅ säger Gud till dig – ”Se på min Son” för att du inte skall tröttna och falla (Hebr 12:1), för där har vi beskydd och där har vi frälsning. 

Psalm 91:4 Med sina fjädrar skall han övertäcka dig, under hans vingar skall du finna tillflykt. Hans trofasthet är sköld och skärm. 

Att vandra i Kristus är det samma som att vandra i Anden. Vandrar man i Anden då gör man inte vad köttet har begär till. Men vandrar man efter köttet då syndar man och då kommer åklagaren med sina anklagelser. Då tillåter Gud satan att anklaga dig och härja med dig tills du inser din dårskap och vänder om. 
Men däremot finns det ingen fördömelse för den som är i Kristus, och vem kan anklaga den Gud har utvalt? Rom 8 måste förstås utifrån andra skriftställen som t ex Gal 5:16-21
Skynda dig tillbaka till Jesus Kristus nu!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s