Förbered församlingen!

Lästid: 3 minuter

Hebr. 10:32 Kom ihåg den första tiden då ljuset kom till er. Ni fick utstå en hård kamp och mycket lidande.

Lär du ut det här i församlingarna? Predikar du detta: efter att ljuset kommit till oss får vi utstå en hård kamp och mycket lidande? Eller predikar du att när Jesus kommer in i våra liv kommer allt blir bra? Då kommer varje sorg försvinna? Då kommer livet bli helt underbart? Är det detta evangelium du predikar för dina åhörare? Det är bara en del av sanningen. I så fall har vi ett stort behov av att läsa vidare och ta till oss vad författaren av Hebreerbrevet talar om.

Hebr. 10:33-36 Somliga utsattes för offentligt åtlöje och blev hånade och plågade, andra stod sida vid sida med dem som behandlades så. Ni led tillsammans med fångarna och fann er med glädje i att bli berövade era ägodelar, eftersom ni visste att ni ägde något bättre, något som består. Kasta därför inte bort er frimodighet, som ger stor lön. Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.

Har du glömt bort den delen som tar upp förföljelse och lidande? Predikar du bara om välsignelsen och aldrig om DET ANDRA utlovade; förföljelse och lidande? Då predikar du egentligen inte hela evangelium. Då har du glömt bort verser som 2 Tim 3:12, som säger:

Så kommer också alla som vill leva gudfruktigt i Kristus Jesus att förföljas.

Varför ville Paulus att bröderna skulle be för honom i 2 Tess 3:1-3? Var det inte för att ordet skulle ha framgång och för att de mötte onda och fientliga människor som inte hade tron, som förföljde dem och motsatte sig Sanningen? Herren är trofast, han skall rädda oss och skydda oss för den onde.

För övrigt, bröder, be för oss att Herrens ord snabbt utbreder sig och blir ärat, liksom hos er, och att vi blir räddade från fientliga och onda människor. Alla har ju inte tron. Men Herren är trofast. Han skall styrka er och skydda er för den onde.

Vi MÅSTE vakna upp, predika hela evangelium och på så sätt förbereda församlingen för det som komma skall. Församlingen kan inte leva i förnekelse eller i en drömvärld om att allt är bra när det det inte är bra. Om din församling inte är förberedd och vet vad som väntar, då kommer din församling inte klara av förföljelsen. Utan undervisningen och ordet har de ingen grund att stå på när det brakar loss.

Vi måste alla en dag stå inför Kristi domstol och avlägga räkenskap. Du måste det. Jag måste det. Vi kan inte skicka vårt ombud.

2 Kor. 5:10 Ty vi måste alla träda fram inför Kristi domstol, för att var och en skall få igen vad han har gjort här i livet, gott eller ont.

Stå upp för Jesus, predika även det som skrämmer. Var inte rädd för att tala sanning, till förmaning, tröst och uppmuntran. Kristi kropp kommer behöva vara förberedda för det värsta.

Gud välsigne dig i ditt arbete för Kristus och din församling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s