Ska vi tro på vår tro?

Vi har nog alla blivit påverkade negativt av trosrörelsens undervisning om tro, där vi fick lära oss att tro på vår tro.
Jag vill säga att det är inte bibliskt att tro på vår tro, utan Jesus säger Tro på Gud. Men den felaktiga undervisningen har gjort tron på Gud till en mental tro, som sätter igång vår inbyggda prestationsmaskineri.
Den här versen har missbrukats av Kenneth Hagin m.fl. inom trosrörelsen.
Jesus säger i Mark. 11:22-24 ”Ha Guds tro. För sannerligen säger jag er: Den som säger till detta berg: Lyft dig upp och kasta dig i havet, och INTE TVIVLAR i sitt hjärta, utan tror att det han säger ska ske, han ska få vad han än säger. Därför säger jag er: Allt vad ni ber om i era böner, tro att ni har fått det, så ska ni få det.”
Då menar Jesus inte att vi mentalt måste visualisera det vi ber om, för att få det. Detta är buddism. Det menas inte heller att det är en ”gudomlig lag” att när vi ber om något, så vi få det.
Nej. Jesus säger att vi ska be utan att tvivla, och DET kan bara ske om vi förnyar våra sinnen genom Guds ord. För det är genom Guds ord vi lär känna Fadern, Sonen och den Helige Ande, och det är då vi får en tro som behagar Gud. innan dess får vi vara beredda på att våra önskningar inte blir besvarade, för Gud vet bäst, och Han ser till den stora helheten, och glöm inte att 1 Joh. 5:14-15 säger att ”Detta är den förtröstan vi har till honom, att om vi ber om något EFTER HANS VILJA, så HÖR HAN OSS. Och om vi vet att han HÖR oss, så vet vi också att vi har det som vi bett honom om.”
Sanningens ord om tron står i stark kontrast till det falska trossystem som byggts upp genom visualisering och mental tro. För den tro Gud letar efter kallas Trofasthet. Det är då tron blir en visshet, en övertygelse, för vi har lärt känna Guds sanna karaktär och har lärt oss lita fullständigt på Honom.
Guds frid syskon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s