Är djävulen den ende som har kraft?

Ett svar på en fråga: \”så du vill därmed säga att den ende som har någon kraft över någonting är djävulen?. I Edens lustgård gav Gud människan att råda över allt och vi har fått del av gudomlig natur….\”

———————————————

Kära syskon!

Vandra i Anden så har köttet ingen makt över dig (Gal. 5:16). När vi frestas lockas och dras vi av våra egna begär (att göra det onda Jak. 1:14). Vi kan inte skylla allt på djävulen. Anden kämpar emot köttet för att vi inte ska göra det vi vill (Gal. 5:17).

Satan har inte mer makt över dig än vad du tillåter honom ha. Han letar efter dina köttsliga synder och du och jag spelar honom i händerna om vi vandrar efter vårt kött. DÅ har han makt över dig.

Jesus har all makt i himmel och på jord, Satan är en fallen ängel. Vi har blodet, Ordet, Anden, och hoppet. Vi övervinner Satan i kraft av Lammets blod, i kraft av vårt vittnesbörds ord och vi älskar inte våra liv intill döden. Vi vandrar i tro, alltså vi vandrar i Anden.

Vad är vårt vittnesbörd? Är det att VI har fått all makt i himmel och på jord? Eller är det att Jesus har vunnit seger över synden och friköpt oss med sitt blod? Att vi är friköpta från Satans välde och nu lever för Jesus? Är inte vårt vittnesbörds ord Jesu evangelium?

Låt mig påminna dig om vad Paulus undervisar i Gal. 5:18-21

”Men om ni leds av Anden, så är ni inte under lagen. Men köttets gärningar är uppenbara,. De är hor, otukt, orenhet, lösaktighet, AVGUDERI, TROLLDOM, hat, gräl, avund, vredesutbrott, stridslystnad, splittringar, villoläror, missunnsamhet, mord, fylleri, frosseri och annat sådant, som jag också tidigare har sagt, att de SOM GÖR SÅDANT INTE SKA ÄRVA GUDS RIKE.”


Var någonstans läser vi om superandliga saker, övernaturlig kraft, makt och myndighet för att övervinna Satan i egen kraft? Ingenstans, för i vårt dagliga liv handlar allt om att var dag lägga ner sitt liv inför Jesu fötter, inför korset och låta honom ta över. För vi leds av Anden och lever därför inte efter köttet.

MEN om vi tror att VI är speciella och har fått en makalös auktoritet från Gud, (något jag inte hittar någonstans) då vandrar/lever vi i högmod och är blinda. Därför har Copeland och Hagin och Ekman m.fl. gett oss köttslig kunskap, som enbart blåser upp det köttsliga sinnet. Detta kallas surdeg, och det är vad surdeg är till för: puffa upp!

Inför Gud gäller ödmjukhet, och ett förkrossad hjärta. Vi kan inte övervinna Satan i egen kraft, utan när vi får lida, säger Jakob, ska vi be.

Detta är vår dagliga vandring med Herren. Låt dig inte bedras av alla häftiga predikanter som berättar sina makalösa upplevelser som för att få dig att beundra dem. Vad det gör i ditt liv är att du känner dig misslyckad om du inte klarar leva upp till deras nivå, det skapar prestation och kramp. Detta är inte Gud.

I Honom vilar vi från våra egna gärningar, och Han styr våra steg.

I Edens lustgård skulle människan råda och regera. Men inom trosrörelsen har man glömt att detta var innan SYNDAFALLET. Nu är människan inte i stånd till att råda och regera som Gud tänkt. Det kommer senare i Uppenbarelseboken, när synden och döden har blivit underlagt Jesu fötter. Än så länge vandrar vi här i tro, och inte i åskådning.

Och därför att vi fortfarande har ett kött som strider mot Anden kan vi inte heller se Guds tankar med oss fullt ut. Men då ska vi se ansikte mot ansikte. Och då ska vi råda och regera med Kristus i tusen år, OM vi når fram till den första uppståndelsen som Johannes beskriver i Upp. 20:6 och Paulus i Fil. 3:10-11.

Den gudomliga naturen är den Helige Ande som har blivit utgjuten i våra hjärtan.

Vi som tidigare hatade, mördade, bedrev otukt, ljög, stal, bedrog, har nu fått kraften att älska sanningen och Herren Jesus och varandra. Vi som tidigare levde i mörker har nu fått ljus genom att den Helige Ande bor i oss. Han leder oss i vår vardag och hjälper och tröstar oss. Det är att ha fått delaktighet i gudomlig natur. INTE att vi nu har blivit supermänniskor där INGET är omöjligt för OSS.

Det står att inget är omöjligt för den som tror, det är en av huvudverserna för trosrörelsen. Men detta är en övernaturlig tro kallad trons nådegåva, vilken Paulus undervisar om i 1 Kor. 12. ”En får tro genom samme ande, en får gåvan att bota sjuka genom samme ande.” Och Jesus visar oss i Mark. 11:24 hur trons nådegåva fungerar. Men detta är inte det samma som att LEVA i tro, för då handlar det om trofasthet – pistos, inte om den övernaturliga gåvan av tro, som trosrörelsen har jämställt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s