Skrämmande vittnesbörd om mörkret i dagens Kristenhet, En Otäck läsning

Hej Jon-Are!

Här kommer min berättelse baserad på erfarenheter av att själv ha varit i de flesta församlingar du varnar om. Jag känner nästan alla ledare personligen.

Jag var i Arken i Kungsängen 10 år och kom väldigt nära ledarskapet, särskilt Linda Bergling. Många kallade mig för hennes högerhand, jag brukade svara att hon har en egen högerhand. När jag började i bibelskolan hade inte media kommit igång än, när tv sändningen startade blev det ännu värre. De som filmade blev tillsagda att inte filma allt, de fick inte filma tomma stolar och så småningom kom det upp skärmar under inspelningen för att dölja att det inte var så mycket folk. De blev också tillsagda att sluta filma om det var något budskap som Linda tyckte var obekvämt , från hennes sida. Ett flertal talare har genom åren förmanat ledarskapet men det har tagits bort.

Jag har läst på FRI, föreningen rädda individen och där står det om kännetecken för en sekt och Arken har flera.

Värvning

Linda Bergling

Linda och resten i ledningen åker runt i hela Norden och försöker värva folk, oftast ifrån andra församlingar. Arken säger till de som vill börja att de kan vara kvar som medlemmar i sina församlingar och sen bli associativa medlemmar i Arken. Men vartefter man går där pratas det om att Arken har den rätta läran och när folk säger de mår sämre så är det satan som attackerar dem genom deras förbindelser med andra församlingar. De letar reda på de svaga och sjuka och ger dem uppmärksamhet, kanske lite extra uppmuntran och rekommenderar att den personen kommer till bibelskolan Jesus helar och upprättar och går på upprättelse linje. Säger att de ska bli omhändertagna och helade.

I själva verket fungerar upprättelse linjen först och främst som ett arbetsläger. De som går där får städa, fixa fika och serva. Sen får de lite undervisning. Men vill man ha extra förbön eller samtal kostar det extra utöver kursavgiften. Ibland värvar hon såna hon tror hon kan dra nytta av, tex läkare, lärare eller de med inflytande och ger olika löften som sedan inte blir av eller som blir de utnyttjade.

De flesta som har varit gifta skiljer sig under åren på Arken. De som har mått ok, blir sämre. Och mår man sämre får man gå om upprättelse linjen om och om igen för du måste vara upprättad för att börja ettan. Och för att ha någon andlig funktion, tex förebedjare måste du gå i trean. Jag har sett och träffat de som fortfarande går där men som inte kan ta sig ur, och de blir bara sämre och sämre. Det är flera som tagit livet av sig, det är otroligt tragiskt. Jag känner personligen en som jobbar på st Görans Psyk som berättar att det är alarmerande många som hamnar på psyket som varit eller är i Arken.

Pengatiggeri

De har timslånga tal för att få in mycket i kollekten, det är bara att gå in och titta på en av deras möten för att se att det är så.

Väldigt ofta så har de inte fått in den astronomiska summan de bett om och då kommer de upp mot slutet av mötet och säger att nu måste alla lyssna in en gång till från herren för att det är nån eller några som inte har hört vilken summa Gud sagt till dem. Detta är hemskt då de flesta som sitter där är sjukskrivna eller lever på existensminimum för att ha råd att gå på bibelskolan. Jag vet folk som levde på potatisskal. Människor som från början hade arbete, pengar,hus och bilar säljer allt för att ge pengar till Arken och deras barnhem.

Man får inte ifrågasätta

Om någon började ifrågasätta läran eller var upprörd för något fick man höra att man hade förkastelse eller upprorsandar. Man blev ombedd att gå in på toaletten och tala tungor i tio minuter så man inte sa något man ångrade. Man fick heller inte kritisera ledarskapet eftersom man ”inte ska gå emot Herrens smorde”.

Isolera sig från de som kritiserar Arken.

På bibelskolan blev man tillsagd att om man t.ex. var hemma hos släkt och vänner på jul och någon började kritisera att man gick på Arken eller deras lära så skulle man vänligt men bestämt resa sig upp,säga att det här tar jag inte emot, och sen gå därifrån.

Och dessutom skulle man bara ge bort saker köpta på Arken eller deras secondhand. Linda har också ett speciellt sätt att se på sina församlingsmedlemmar. Hon sa flera gånger att hon inte kunde vara vän eller umgås med någon för hon var läkare och medlemmar och elever var hennes patienter.

Jag har läst lite om skillnaden mellan hjärntvätt och Mind Control och upplever att Arken ägnar sig åt det sistnämnda. Man invaggas i någon sorts trygghet, man tror att det är fel på en själv, att det som sägs är sanningen och alla runt omkring har fel.

Österländska influenser

Linda har studerat österländska kulturer i flera år och även skrivit böcker på det temat. Flödesbön och den inre bönen är väldigt influerat av detta. I flödesbön ska man ligga passiv på golvet eller i vilstol och några från trean eller ledare går runt och ”krigar” och ber och sen får någon nåt ord .

Hotar om man vill ta sig ur

Jag försökte under flera år gå ur Arken. Jag gick till andra församlingar, jag var t.o.m. aktiv och följde med på missionsresor mm. Men Linda ringde ledarna i de församlingarna och sa att jag tillhörde Arken och inte skulle vara hos dem. Sista tiden innan jag verkligen kom ur blev jag inkallad på möten med Hilde Melin och Anita Björk och även Linda där de försökte övertala mig att vara kvar. Allra sista mötet med Linda hotade hon mig och sa att akta dig för att prata illa om Arken. Sen förbannade hon mig och sa att ingen församling eller ledare kommer nånsin vilja ha mig, jag kommer aldrig vara välkommen nånstans och jag kommer aldrig att få stå på en plattform någonsin. Jag vet flera som lyckats ta sig ur som råkat ut för liknande. Jag fick hjälp av en väninna att gå ur. Hon sa aldrig till mig att jag inte skulle gå till Arken utan att hon kunde följa med isf. Vi var där två gånger och sedan kunde jag ta mig därifrån. Men det tog år för mig att känna mig fri.

De senaste tio åren har de flesta i ledningen gått ur ,bara ett fåtal är kvar och det gäller även medlemmar och elever. Följden har blivit att Linda börjar ha helande konferens i andra städer och det är så många som mår dåligt och grabbar efter sista utvägen och går på hennes helande dagar , väldigt tragiskt.

Kraftkällan med Mikael och Sanna Enroos

När jag försökte komma loss gick jag ibland på möten i Kraftkällan. I början var det ganska ok, men Mikael hade ganska ofta utbrott och kunde t.o.m ge sig på folk handgripligen om någon ifrågasatte honom. Men sedan Mikael skiljde sig och gifte sig med Sanna så blev det ännu värre. Plötsligt ändrades undervisningen från att ha varit kristen till att bli messiansk . De sa båda två att de har judiskt påbrå. Undervisningen gick mer och mer över till att bli lagisk och baserad mest på gamla testamentet. De undervisade om judiska högtiderna, slutade äta blod, fläsk och skaldjur och började fira sabbat. Både Sanna och Mikael undervisade om detta och började fördöma alla som firar gudstjänst på söndagar och firar kristna högtider.

Båda två har varit på Arken och det finns mycket likheter. De ville också ha pengar men hade ett mer sofistikerat sätt, ofta talade Gud direkt genom Mikael att någon skulle ge allt de hade för att Gud ville det. Eller att om man sådde in ordentligt i församlingen skulle man få stora välsignelser eller ekonomiskt genombrott eller komma i sin tjänst.

Sanna började med profetisk dans och själavårdande profetisk dans där den som hade behov fick komma och ligga på golvet och ‘ ta emot från Gud” Sanna och ibland några till var klädda i vackra klänningar och dansade runt och ”utlöste helande ”genom dansen.

Mikael hade helande mirakel timmar då man fick skriva upp innan vad man ville ha hjälp med och sen kallades man upp i tur och ordning och fick ett profetisk tilltal och de flesta föll till marken och ” under kraften” i flera minuter.

När jag och min väninna ifrågasatte bemötande ifrån Sanna då hon skällde ut mig för att jag inte serverade henne middag vid pastorsbordet kom Mikael springandes och skrek till oss att vi skulle ut ur hans församling och hans altare. Efter att vi lämnat har vi fått fortsatta rapporter av de som var kvar länge. Flera, särskilt kvinnor mådde sämre, både psykiskt och fysiskt. Eftersom Sanna började förbjuda mer och mer mat, det var bara vegetarisk kost som var bra och dessa kvinnor hade inte pengar till att kunna köpa ordentlig kost, för de lade pengarna i kollekten.

Sanna började sen blanda in New Age i läran. Hon började med regnbågsmassage, en klassisk New Age terapi där man med hjälp av olika oljor skulle må bättre. Sedan tog hon en zonterapeut till församlingen. De som var med blev på ett manipulativt sätt övertalade att delta och lade massor av pengar på det. Sedan sålde Mikael och Sanna en slags vatten Asea,som skulle göra underverk med kroppen, mycket dyrt som de fick medlemmar att köpa. Kraftkällan hade lokal i Kallhäll men fick stänga igen och bli en husförsamling.

Matthias Lekardal

Men tack vare kontakter med Mathias Lekardal har de börjat sprida sin lära mer.

Mathias har alltid sagt sig vara deras vänner och jag och min väninna har stött på honom på ett flertal möten och han brukar introducera Mikael som ett stor Gudsman och profet. Mathias brukar ofta komma med gudsord och löften om att komma ut i sitt kall genom att man ska så in pengar i Divine favour som är hans ministry. Han har hisnande berättelser om hur vi kan påverka omgivningen med hjälp av änglar och den helige ande. Han har en berättelse om när han satt i ett plan och det började brinna i motorerna och han gick in och stred i andevärlden och då slutade motorerna att brinna. Han predikar mycket om andlig favör och hur man kan använda helige ande till sin fördel, ekonomiskt och i sin tjänst.

Sedan har Mathias en vän till som också kallar sig för messiansk. Anders Pettersson i Hebrew home i Rotebro. Det påminner väldigt mycket om kraftkällan men Anders Pettersson är ännu mer dömande av kristna som firar kristna högtider, däremot brukar de inte tigga pengar.

När det gäller Tommy Dahlman så har jag träffat honom några gånger och det jag kan säga är att jag är orolig för hans skull när han börjar åka runt på kampanjer tillsammans med Mikael och Mathias.

E-Church

I mars förra året kom jag och min väninna i kontakt med Echurch. Till en början kändes det ok. Vi blev väl mottagna. Det var bra lovsång och ok predikan och inte så långa kollekttal. De höll till i Göteborgs nations lokal i Uppsala. Vi var med på en missionsresa till Estland och vi hjälpte till i köket på fester och möten. Onsdagar var det bönemöte hemma hos Edefors. Dessa började med en halvtimme högt tungotal för att ”bli förenade i Anden” och ”bryta igenom” Sen från juli så gick övrig tid mest år till att be att nuvarande regeringen inte skulle bli omvald och den ” socialistiska demonen” ska fara ut ur Sverige. Dessa möten leddes oftast av Johnny Foglander. I oktober stod de nya lokalerna klara på Kvarngärdet i hyrda lokaler med löfte om ett år i taget. Strax innan slutade pastorsparet Skogvard och Johnny blev ansvarig pastor för den inre församlingen och Stefan Edefors för evangelisation och mission. Och hela atmosfären ändrades. Stefan hade innan dess lovat ett flertal personer att de skulle få komma in i sina kall och få uppgifter men Johnny hade inte alls den önskan. Man tog också in paret Marklunds och Hans Marklund började leda samlingar och möten , utöver Johnny och Stefan.

Många kände sig besvikna och ifrågasatte varför de inte fick komma i den funktionen de blivit lovade och svaret blev att först och främst så måste ledningen få ha möten och kyrkan är ju så ny. Det fanns inte heller församlingsmöten och ingen insyn i ekonomin. Stefan berättade för mig att han pumpade in pengar och hans fru sa att hennes pengar gick till deras räkningar och Stefan bara slösade bort sina pengar på kyrkan och annat. Stefan sa också att det inte var någon idé att berätta för församlingen om ekonomin eftersom det inte fanns någon. Vartefter tiden gick började det bli längre och längre kollekttal.

Jag och min väninna efterlyste församlingsmöte men Johnny bara hänvisade till att församlingen var så ny. Stefan, Johnny och Hans har mirakel möten varannan torsdag och Stefan predikade om att adressen Kvarngärdet 1 och Echurch kommer bli känt i hela Sverige eftersom alla kommer att bli helade. Han hade haft en syn där han såg hur människor strömmade till Echurch ifrån alla väderstreck. Sen pratar han om att folk kommer att komma i ambulanser och rullstolar i ena änden och sen komma ut helade i andra änden , som på löpande band. Han har också en vision om att det ska bli 50 000 medlemmar i Echurch, i Uppsala,bestående av nyfrälsta. Han har också sagt till mig att det är bara Echurch som är en bra församling i Uppsala.


Insändaren har valt att vara anonym.


82 reaktioner på ”Skrämmande vittnesbörd om mörkret i dagens Kristenhet, En Otäck läsning

 1. Anita har INTE dyra smycken eller pälsar. Hon lever inte en extravagant livsstil som det beskrivs här. Faktum är de flesta i ledningen och av lärarna mfl. har offrat sitt eget kapital för att ge till Arken. De har dåligt betalt och jobbar mycket övertid. De investerar hela sina liv i denna verksamhet. Så kom inte och döm dem!

  Gilla

 2. Till dig som skrev det översta inlägget vill jag bara säga att det var bra av dig att dra från Arken då du bara verkar se negativt på verksamheten. Har man en mycket kritisk och negativ inställning så ser man bara fel omkring sig. Hoppas du hittat den perfekta församlingen som kan leva up till dina krav!

  Gilla

 3. Håller med om att det är mycket negativa skriverier här! Linda och Gunnar har sålt allt de äger och skänkt till Arken! De bor i en tvåa för att minimera kostnaden och skänker så mycket de kan till Arken. De har investerat ALLT de har av alla sina resurser! De är sanna föredömen i detta!

  Gilla

 4. Det finns ingen som är mer en ängel en Linda!! Varm ödmjuk Kristus lik allt som en ledare ska va!!Träffa henne själva får ni se en människa som älskar även son fiende!! Läser Bibeln varje dag ber til Gud allt man ska göra!!

  Gilla

 5. Om man tar med sig sina negativa glasögon överallt så blir det så!! Ta av dom ochse det positiva istället!!

  Gilla

 6. Håller med!! De finns dom som inte ha råd knappt med toapapper som ä där men do m vet att ledarna själv har det likadant!!

  Gilla

 7. Linda fik uppenbarelse direkt från Gud och Jesus!!Från Jesus sjävl då måste det va rätt inte som ni sriver!!

  Gilla

 8. Linda har också mycket blingbling på sig men det ä inte ekta guld eller diamant det är bara blingbling som ho n säger själv alltså inte äkta!! Om an har äkta så säljer man till och ge till Arken!!

  Gilla

 9. Jesus sade:den av er som är utan synd kasta första stenen! Det är allvarligt att förtala och kritisera Herrens smorda.Vi kan be,uppmuntra och visa kärlek i stället.Minns att Mirjam blev vit av spetälska när hon och Aron kritiserade Moses.David ville inte skada Saul fastän han var ute efter hans liv ty Gud hade smort honom. Jag är mycket förvånad över att man kan höja pastorer till skyarna men senare tala illa om densamme.Om medlemmarna bad för sina ledare skulle de fungera bättre.Varför ta djävulens parti och gå emot dem? De har nog tillräckligt med kamp ändå.Varför berättar du inte om alla som fått sina liv förvandlade,blivit lösta från droger och allehanda missbruk och upprättats? De är nog i stor majoritet.Låt oss be för Arken mfl förs. att brinnande medarbetare ställer upp och hjälper till.Ingen kan hjälpa alla men om alla hjälper till blir det underbara resultat.Ingen blir hjälpt av kritik,jag blev ledsen bara.Var är din tro var är din första kärlek? Det är lätt se bjälken i andras ögon men inte bjälken i ens eget öga! Om vi alla omvänder oss från våra onda gärningar och faller ned i förkrosselse inför herren ska Han hela vårt land och oss själva.Vi kan aldrig segra så länge som vi hatar-endast KÄRLEKEN segrar! Vaka själ och bed!Räds att frestarn lägger snaran där du minst förmodar faran! Jesus kommer snart.Bara de som hade tillräckligt med olja var redo! Gud välsigne er bröder och systrar! Vinn människor för herren och sluta kritisera-använd tiden,den dyrbara, i bön i stället.Hälsar en som varit missionär i många år och sett mirakler.All ära till JESUS!

  Gilla

 10. Dom som kallar Arken för en enda stor pengamaskin har fel! Lokalerna, skolan, lönerna, missionen, butiken,c afét, secondhanden ja allt kostar enorma pengar att driva. Dwt finns t.om en musikstudio. Sen att trycka böcker och allt sånt tillkommer! Därför måste ALLA va redo att offra till församlingen det gå till ett gott ändamål annas kan man inte driva den. Det kan väl den enklaste barnunge fatta att fet går inte annars och ingen har råd att gå i pälsar oh smycken inte ens Linda själv!Gunnar har kostym men tror den är från dressmann eller kanske t.om secondhand ?!

  Gilla

 11. Bra Fia ett noll till dig aha! Sen undrar jag om d et går att anmäla en sån här sida men det kostar också mycke pengar om Arken ska anlita advokat men man kan ha egen insamling till det bra idé va?? 😀

  Gilla

 12. Ja det fattar väl en barnunge t.om att det finns många sjuka för att dom kommer för att bli friska och endel måste gå länge!Om du har cancer tex måste du kanske få behandling länge samma med annan ohälsa värför ifrågasätta??

  Gilla

 13. Tre noll.. 😀 Sen kan man spara änu mer pengar om man tex åker och storhandla tillsammans. Det finns billigt papper kan tipsa om. I värsta fall är et ok att ta med lite extra frånArken det är helt ok tror jag Linda och Gunnar är mycket snälla!

  Gilla

 14. Ja det är sant 🙂 och t.om Paulus Jesus Johannes döpare blev förföljd för sin tro så vm vill kasta stenen först??

  Gilla

 15. Tack!!Vad menar du bussen eller vad bil ä ju väldig ovanlig eller vem ska vi åkamed 😦 Nej vi tar det priva det här blir konstig att skriva om men bra ide ändä!! Men snacka mer!! Arken är förresten också miljövänlig inte många har bil tummen up brudarna hahah!!

  Gilla

 16. Vet du att Jesus med sa \”Matt 24:3-4: ”När Jesus sedan satt på Oljeberget och lärjungarna var ensamma med honom, gick de fram till honom och frågade: ’Säg oss: När skall detta ske, och vad blir tecknet på din återkomst och den här tidsålderns slut?’ Jesus svarade dem: ’Se till att ingen bedrar er.’ ”.Matt 7:15, 22-23: ”Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt inre är rovlystna vargar…. Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!”. Arken förkunnar ett falskt evangelium dvs inte Jesus Kristus kommen i köttet. Omvänd er från dessa falska läror!

  Gilla

 17. Violen, det var en äktenskapsbryterska som skulle stenas. Stenarna förebildar Lagen för lagen var skriven i sten och hon var dömd av lagen. Hon levde i synd, men fick nåd att omvända sig när hon mötte Jesus. Om någon inte lever enligt Kristi lag, kommer lagen in och dömer denne. Lever vi i oomvänd synd, då blir vi fördömd av lagen, eftersom vi inte lever i nåden. Och det vet vi från Titus brev 2:12 att nåden fostrar oss att leva rätt inför Gud och människor. Om vi inte omvänder oss när Guds Ande manar oss till det, då lever vi i uppror. Och ett pågående uppror leder i sin tur till förhärdelse av samvetet. Det är att bryta mot Guds lag och att leva efter sitt kött, vilket många kristna idag gör.Tyvärr predikar inte Linda Bergling enligt Guds ord, några bibelverser plockas ut och används som bevis för hennes tes. Detta kallas proof-texting eller eisegetik inom teologin. När jag för fram Guds ord, är det Gud som dömer henne. Han har redan skrivit ned vad som är sant och falsk, rätt och fel. Det är inte svårt att veta Guds vilja. Den finns nedskriven i Hans testamente. Det som är min uppgift är att föra fram Guds ord och tala Guds ord, och det Ordet dömer hjärtats uppsåt och tankar. Men om ingen talar om vad som är fel kommer du och alla andra blint följa efter och gå ännu djupare i villfarelse.

  Gilla

 18. Först och främst måste vi se skillnad på sak och person, det gör Gud, han älskar oss men hatar synden i oss. Vi dömer inte Linda, men man måste kunna få granska den hon predikar. Jag tro om Palaus skulle leva idag skulle han sega Dårar Vem Har Förhärskat Er.När profeter och Herrens väktare tystnar då går vi fel och det är det som har hänt. Vi var upproriska och gick djävulens väg när man ifrågasatte de som predikades.

  Gilla

 19. Ja, så är det. Man stämplades som upproriska och djävulens tjänare om man ifrågrasatte det som sades. Jesus tvärtom berömmer dem som prövar dessa så kallade apostlar och profeter:Jag känner dina gärningar och ditt arbete och din uthållighet och att du inte kan tåla dem som är onda. Och du har prövat dem som säger de är apostlar men inte är det och du har funnit dem vara lögnare. Upp. 2:2Paulus säger i Rom. 16:17-18 \”Jag förmanar er, bröder, att ge akt på dem (KJV Mark them) som åstadkommer splittring och förförelser i strid mot den lära som ni har fått undervisning i. Vänd er bort från dem. För sådana tjänar inte vår Herre Jesus Kristus utan sin egen buk, och genom milda ord och smicker bedrar de deras hjärtan som är godtrogna.\”Därför, Ge akt på dem, märk ut dem som inte predikar hela Guds rådslut och bedrar oss genom milda ord och smicker, vilket alla predikanterna som tas upp i bloggposten gjort sig skydliga till!Låt er inte bedras.

  Gilla

 20. I sista tiden ska det vara ett stort avfall från den sunda, sanna kristna läran. Hur sant är inte det. Vilka är det som avfaller? Ja, de enda som kan avfalla är de som menar sig stå på sanningen. De som menar sig vara kristna. Hedningen kan väl inte avfalla från Jesus, denne har ju aldrig bekänt sig till honom eller hur? Många är de ulvar som nästlat sig in och fördärvat Guds församling, helt enligt vad Jesus sa skulle hända. Men än mer vämjeligt är att se, liksom de kommentarer jag läser här, hur de vilseledna är så fullständigt förblindade så de försvarar ulvarna till döds, en form av Stockholms syndrom. Det spelar ingen roll hur de beter sig, de kan sparka och slå (Todd Bently) de kan ljuga och begå äktenskapsbrott, de kan köpa sex och supa (TD) men de förblir stora gudsmän och gudskvinnor i dessa bedrövliga blinda människors ögon. Sanna mina ord, det kommer snart en dom över kristenheten i detta land. Det finns en gräns för hur mycket man kan dra Guds namn ner i dyn, det finns en gräns och den är nu nådd. Det finns inte en enda församling i detta land som håller måttet längre. Synden och roten till den rötan som förpestat allt heter trosrörelsen. Akta er, vill ni gå samma bittra öde till mötes som era sk \”hjältar\”? Omvänd er medan tid är, men den är sannerligen kort.

  Gilla

 21. Citat: \”Synden och roten till den rötan som förpestat allt heter trosrörelsen\”. Amen till det. Tyvärr fanns mycket av dessa läror långt innan mer eller mindre synliga hos pingstväckelsen också som numera har tagit åt sig det mesta av det trosrörelsen står för.

  Gilla

 22. Efter min förra artikel Skrämmande vittnesbörd om mörkret i dagens Kristenhet, En Otäck läsning fick jag in nästan 20 olika berättelser som styrkte vad som skrevs i artikeln. Den artikeln har blivit läst av nästan 5000 personer och har legat högst upp på Veckans 10 Mest Lästa nästan varje dag sen den lades ut. Nu har en syster i tron valt att lägga ut sin berättelse något som kräver mod och beslutsamhet. Gud välsigne dig.https://theholyremnant.blogspot.com/2020/11/vittnesbord-om-arken-och-kraftkallan.html

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s