Ordning ur Kaos – Ordo ab chao

Det stora målet: Enhet, fred och trygghet! (Re-post från 11 September 2017 i gruppen The Holy Remnant)

Därför när de säger: fred och säkerhet, då kommer undergången plötsligt över dem liksom över en kvinna som ska föda, och de ska inte kunna fly undan. Men ni, bröder, är inte i mörker, så att den dagen kan överraska er såsom en tjuv om natten. 1 Thess. 5:3 SRB16.

Hur kan man uppnå ett så stort mål som enhet i en värld där hat och förakt råder? Kan människor uppnå något så stort? Mitt svar är Ja. Det är fullt möjligt, men till ett högt pris.

Hegels teori, tes, antites och syntes, används här. Vad är det menar du? Det är när en tanke möts av en motsatt tanke, där de ska nötas mot varandra för att skapa en syntes.

Vi ser det ske i världen just nu där folk står mot folk, rike mot rike, religion mot religion, allt för att skapa motsättningar i ett samhälle så till den grad att vi kommer ropa på enhet, fred och säkerhet. Vi har ett mildare ord för det: kulturkrock!

Och ni ska få höra om krig och rykten om krig. Se till, att ni inte blir skrämda, för allt detta måste hända, men det är ännu inte slutet. För folk ska resa sig mot folk och rike mot rike, och det ska bli hungersnöd och epidemier och jordbävningar på många platser. Men allt detta är bara början på födslovärkarna. Matt. 24:6-8 SRB16.

Man kan ibland undra om våra politiker fullständigt mist förståndet, med tanke på all orättfärdighet och orättvisa vi nu ser i vårt land. Vi ser hur våra politiker tar ut full lön, eller dubbel a-kassa samtidigt som de har fyra-fem inkomster från annat håll. Vi ser korruptionen sprida ut sig i samhället, där vi inte längre kan lita på vare sig polisen eller sjukvården, försäkringskassan eller andra av samhällets strukturer. Vi läser om skandaler där alla skyller ifrån sig, rikets säkerhet sätts på spel och främmande makter kan ha kommit över hemligstämplat information. Mitt i allt falskspel och lögn vi ser ökar de i popularitet.

Vi ser de äldre fara illa, lida brist på mat och omsorg. De lever på mindre än 70 kr om dagen, en del svälter och dör av vanvård. Samtidigt ser vi hur invandrare får all hjälp de kan få, vi ser hur de intagna på fängelserna får gratis tandvård, mat, och förmåner som en hårt arbetande skattebetalande svensk bara kan drömma om. Vi läser om att ungdomar från latin-amerika får gratis tandvård av folktandvården under en fotbollsturnering. Vi ser svenska kyrkan omfamna Mohammed som profet. Vi ser världslighet spridas i kyrkorna, de mister sin sälta.

DETTA är Tes och Anti-tes!

Det som verkar så uppenbart fel, där man i ett samhälle skapar motsättningar mellan människor genom orättvisa gärningar, allt för att skapa en Syntes: Enhet, fred och säkerhet.

Hur vi reagerar på detta visar vad som finns i oss, och då menar jag vi som bekänner Jesus som Herren, som har lagt allt i hans händer, som vill sprida hans evangelium och rädda människor. Vi faller så lätt i denna fällan och börjar gorma och skrika och till och med att hata muslimer och andra invandrare, vi börjar klaga och bråka därför att det är orättvist att andra ska ha det bättre än vi. Vi röstar på politiska partier för att få bort orättvisan, men glömmer att det bara är Guds Ande som i grunden kan förvandla en människa. Vi har lärt oss kräva våra rättigheter, och när vi nu har hamnat i den situationen att vi ser hela det västerländska samhället falla i bitar, kommer det ut som finns inom oss.

Vid Gud, Fadern och Jesus Kristus, vår Herre: Vi måste undvika att hamna i den här fällan! Vi måste hålla oss till sanningens ord, i all kärlek. Och oavsett hur mycket orättvisor och orättfärdighet vi ser i vårt land kan vi inte tillåta oss själva bli som världens barn och börja hata.

Vi är ju bara pilgrimer och gäster i den här världen, därför behöver vi rikta våra blickar till det som är där ovan. Jesus Kristus har sagt att vi ska få lida i den här världen, och precis som Lot led av alla den orättfärdighet han såg och hörde, så får vi också lida av det.

Vi vet att när de säger: Fred och Säkerhet, så står slutet för dörren och vår förlossning kommer. När vi ser allt detta ske så vet vi att Herrens dag står för dörren. (1 Tess. 5:3).

Jag ber för oss som älskar Jesus högre än våra egna liv, att vi ska stå fasta i tron på Honom, och inte låta oss fångas av den här världens bedrägliga spel.

Målet med Tes och Antites är Syntes, där världens barn kommer omfamna den enhet som presenteras, enhet inom religion, samhälle och politik. Vi förbereds för att ta emot Antikrist och den nya världsordningen som bara kan uppstå genom kaos. Det kommer bli så kaotiskt att vi kommer skrika efter enhet, fred och säkerhet.

Tes ↔ Antites = Syntes
Ordo ab Chao!

Och ur kaos kommer det en som har lösningen, och vi vet vem det är. Det är därför av största vikt att vi vandrar i Anden och inte efter köttet, för det är så lätt att falla i frestelsen att börja hata och förakta andra när vi ser hur mörkret sänker sig över vår värld.

För de som är köttsliga tänker på det som hör till köttet, men de som är andliga tänker på det som hör till Anden. Rom. 8:5 SRB16.

En reaktion på ”Ordning ur Kaos – Ordo ab chao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s