Ett ord om uthållighet!

Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare. Upp 3:10    

Vi kommer att få se mycket orättfärdighet och orättvisa framför oss men många kommer inte kunna att hantera det, och kommer ”hamna i köttet” och synda i hjärtat och med sin mun. Många kommer tillåta hat och bitterhet växa, och en bitter rot leder till avfall. Det varnar Hebreerbrevet oss för. 

Se till att ingen går miste om Guds nåd och att ingen bitter rot får växa upp och skada och smitta många. Hebr 12:15 

Prövningen börjar med de små sakerna; hur vi hanterar orättvisa, bedrägeri, lögn och elakhet osv. T.ex. någon som inte har rätt att uttala sig om en viss sak, gör det med största självsäkerhet och arrogans, och trampar på allt vad rätt och gott är: ”De förstår ju inte ens vad den pratar om”. Eller, om en annan ljuger i något ämne som ligger dig varmt om hjärtat och får framgång med sitt tal, hur kommer du hantera det när det händer? Ta t.ex. den politiska korrektheten som du reagerar på nu, som gör att du blir irriterad, som gör att du blir grinig och uttalar dig nedlåtande om ”de mindre upplysta”. 
Ta dig då till vara! Låt vreden fara, och ilskan och upprördheten lägga sig innan du gör något förhastat, till skada för dig själv. Träna ditt sinne att skilja mellan rätt och fel, gott och ont, här och nu, och låt dig inte dras in i världsliga saker, onödiga diskussioner etc. Helga dig istället och låt Guds ord och Guds Ande förvandla dig! 
Återhållsamhet (Disciplin) är en Andens frukt, och både disciplin och uthållighet kommer behövas. Om du inte tränat dig att skilja på rätt och fel nu, när allt är enkelt, och du redan, här och nu reagerar negativt och ”hamnar i köttet”, hur ska det då gå när Sverige överösas av sådant och de som gör orättfärdighet t.o.m. får medhåll och stöd? 
Ibland tror jag många av oss låter oss dras med i världens händelser och glömmer bort att vandra i Anden. Vi ser så mycket orättvisa hända, så mycket bedrägeri från både hög och låg. Vi läser om våldtäkter och mord och allt annat ont som gör att vi tappar fotfästet inför Gud. Vi dras ned i gyttjan och vår livklädnad blir nersmutsat av köttet (Jud 1:23).   
Det är nu vi behöver kasta ut själens ankare, så vi inte driver bort i stormen, när den börjar. Låt själens ankare finnas innanför förlåten, inför Herrens tron så att du aldrig tappar fokus på det enda som är viktigt: andras och din själs frälsning! För vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen (vinner diskussioner, gräl eller sport, politik och krig etc.) om hon ändå förlorar sin själ?  
Förstå tidstecknen! Ha olja i lampan! Tappa inte blicken på Jesus, han som har makt att frälsa och rädda oss ur allt. Kasta dig på honom, lägg ner ditt liv inför hans fötter, och ta upp ditt kors varje dag och följ hans exempel. Han som är trons upphovsman och fullkomnare, han har makt att fullborda det verk Han har påbörjat i dig, så låt Honom ta över.   
Guds frid!!! 
Finns även på FB: Ett ord om uthållighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s