Herren förhärdar hjärtan!

Bilden kan innehålla: en eller flera personer och närbild

Han sade: \”Gå och säg till detta folk: Ni skall höra och höra, men inte förstå, och ni skall se och se, men inte begripa. ‭‭Jesaja‬ ‭6:9‬

Varför tror ni Herren säger detta?

Det är en dom över ogudaktigheten. Han förhärdar deras hjärtan. 

Tror du inte Gud skulle göra en sådan sak? Detta ser vi ske i 2 Kungaboken

Mika sade: \”Hör alltså HERRENS ord: Jag såg HERREN sitta på sin tron och himlens hela härskara stod hos honom på hans högra sida och på hans vänstra. Och HERREN sade: Vem vill locka Ahab att dra upp mot Ramot i Gilead, så att han stupar där? Den ene sade si och den andre så. Då kom en ande fram och ställde sig inför HERREN och sade: Jag skall locka honom till det. HERREN frågade honom: Hur då? Han svarade: Jag skall gå ut och bli en lögnens ande i alla hans profeters mun. Då sade HERREN: Försök locka honom till det, och du skall också lyckas. Gå ut och gör så! Och se, nu har HERREN lagt en lögnens ande i alla dessa dina profeters mun, och HERREN har beslutat att olycka skall drabba dig.\” ‭‭1 Kung. 22:19-23‬

Tror du detta bara gäller för GT och judarna har du fallit för Manicheism, en gammal dualistisk villfarelse som säger att Gud i GT är en annan Gud och som förkastar den Gud som uppenbarar sig i GT. Men så är inte fallet!

Också Paulus talar om det i 2 Thessalonikerbrevet.

”Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta. Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten. ‭‭2 Tess. ‭2:9-12

Varför tror du detta sker, att Herren förhärdar människornas hjärtan?

Det sker därför att folket inte älskar sanningen utan njuter av orättfärdigheten.

Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan förblindades av sina falska föreställningar, så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan. De påstod att de var visa, men de blev dårar. De bytte ut den odödlige Gudens härlighet mot bilder av dödliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur. Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar. De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen, han som är välsignad i evigheter, amen. ‭‭Rom.‬ ‭1:21-25‬

Johannes 14:6 säger att Jesus är sanningen och om du älskar orättfärdigheten älskar du inte Jesus. 

Om du inte älskar det skrivna Ordet som uppenbarar det Levande Ordet, då älskar du inte heller det Levande Ordet som sitter på Faderns högra sida!

För dig som har fått ett förhärdat hjärta blir detta bara ord på ord, bud på bud:

Och HERRENS ord blev för dem \”bud på bud, bud på bud, ljud på ljud, ljud på ljud, lite här, lite där.\” Så skall de, bäst de går, falla baklänges och krossas, bli snärjda och fångade. ‭‭Jes.‬ ‭28:13‬

Uppenbarelsen är avgörande för den tid vi lever i! De som inte bryr sig om det Levande Ordet kommer inte heller förstå skriften:

All uppenbarelse har för er blivit som orden i en förseglad bok. Räcker man en sådan bok åt någon som kan läsa och säger: \”Läs detta,\” så svarar han: \”Jag kan det inte, den är ju förseglad.\” ‭‭Jes.‬ ‭29:11‬

Men du som hör Herren tala, håll dig till Guds Ord och besluta dig om att göra gott. Håll dig till det Guds Ord du har förstått och gör efter det, så ska du inte drabbas av den förhärdelse som kommit över de ohörsamma.

De förståndiga bland folket skall ge många insikt, men ändå skall de under en tid falla genom svärd och eld, genom fångenskap och plundring. Dan 11:33 

En reaktion på ”Herren förhärdar hjärtan!

  1. HaFo kommentar:Gud vill inte förhärda någons hjärta utan vill att \”alla ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen\”. När Gud talar till människor och folk och de upprepat inte lyssnar och avvisar Guds sanning så förmörkas deras sinnen och hjärtan på ett sätt som slutar med förhärdelse så att de inte längre hör, ser eller är mottagliga för Guds Ande vilja och Ord. De har därmed själva stängt och förhärdat sina hjärtan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s