Kraftkällan med Mikael och Sanna Enroos! Utdrag av ett vittnesbörd.

Kraftkällan med Mikael och Sanna Enroos
När jag försökte komma loss gick jag ibland på möten i Kraftkällan. I början var det ganska ok, men Mikael hade ganska ofta utbrott och kunde t.o.m ge sig på folk handgripligen om någon ifrågasatte honom. Men sedan Mikael skiljde sig och gifte sig med Sanna så blev det ännu värre. Plötsligt ändrades undervisningen från att ha varit kristen till att bli messiansk . De sa båda två att de har judiskt påbrå. Undervisningen gick mer och mer över till att bli lagisk och baserad mest på gamla testamentet. De undervisade om judiska högtiderna, slutade äta blod, fläsk och skaldjur och började fira sabbat. Både Sanna och Mikael undervisade om detta och började fördöma alla som firar gudstjänst på söndagar och firar kristna högtider. 
Båda två har varit på Arken och det finns mycket likheter. De ville också ha pengar men hade ett mer sofistikerat sätt, ofta talade Gud direkt genom Mikael att någon skulle ge allt de hade för att Gud ville det. Eller att  om man sådde in ordentligt i församlingen skulle man få stora välsignelser eller ekonomiskt genombrott eller komma i sin tjänst. 

Sanna började med profetisk dans och själavårdande profetisk dans där den som hade behov fick komma och ligga på golvet och \’ ta emot från Gud\” Sanna och ibland några till var klädda i vackra klänningar och dansade runt och \”utlöste helande \”genom dansen. 

Mikael hade helande mirakel timmar då man fick skriva upp innan vad man ville ha hjälp med och sen kallades man upp i tur och ordning och fick ett profetisk tilltal och de flesta föll till marken och \” under kraften\” i flera minuter. 
När jag och min väninna ifrågasatte bemötande ifrån Sanna då hon skällde ut mig för att jag inte serverade henne middag vid pastorsbordet kom Mikael springandes och skrek till oss att vi skulle ut ur hans församling och hans altare. Efter att vi lämnat har vi fått fortsatta rapporter av de som var kvar länge. Flera, särskilt kvinnor mådde sämre, både psykiskt och fysiskt. Eftersom Sanna började förbjuda mer och mer mat, det var bara vegetarisk kost som var bra och dessa kvinnor hade inte pengar till att kunna köpa ordentlig kost, för de lade pengarna i kollekten. 
Sanna började sen blanda in newage i läran. Hon började med regnbågsmassage, en klassisk new age terapi där man med hjälp av olika oljor skulle må bättre. Sedan tog hon en zonterapeut  till församlingen. De som var med blev på ett maipulativt sätt övertalade att delta och lade massor av pengar på det. Sedan sålde Mikael och Sanna en slags vatten Asea,som skulle göra underverk med kroppen, mycket dyrt som de fick medlemmar att köpa.  Kraftkällan hade lokal i Kallhäll men fick stänga igen och bli en husförsamling.

Matthias Samuel Lekardal

Men tack vare kontakter med Mathias Lekardal har de börjat sprida sin lära mer. 
Mathias har alltid sagt sig vara deras vänner och jag och min väninna har stött på honom på ett flertal möten och han brukar introducera Mikael som ett stor Gudsman och profet. Mathias brukar ofta komma med gudsord och löften om att komma ut i sitt kall genom att man ska så in pengar i Divine favour som är hans ministry. Han har hisnande berättelser om hur vi kan påverka omgivningen med hjälp av änglar och den helige ande. Han har en berättelse om när han satt i ett plan och det började brinna i motorerna och han gick in och stred i andevärlden och då slutade motorerna att brinna. Han predikar mycket om andlig favör och hur man kan använda helige ande till sin fördel, ekonomiskt och i sin tjänst.

Sedan har Mathias en vän till som också kallar sig för messiansk. Anders Pettersson i Hebrew home i Rotebro. Det påminner väldigt mycket om kraftkällan men Anders Pettersson är ännu mer dömande av kristna som firar kristna högtider, däremot brukar de inte tigga pengar.

När det gäller Tommy Dahlman så har jag träffat honom några gånger och det jag kan säga är att jag är orolig för hans skull när han börjar åka runt på kampanjer tillsammans med Mikael och Mathias. 

Del 3 | Del 4:2

4 reaktioner på ”Kraftkällan med Mikael och Sanna Enroos! Utdrag av ett vittnesbörd.

 1. Jag var förlovad med Mikael och skulle gifta mig med honom …blev utsatt för hans kontroll och manipulation. Han accepterade inte ett nej när han frågade om vi skulle bli ihop. Han gapade och skrek i telefonen den dagen jag till slut fick hjälp ut ur relationen med honom. En av kvinnorna som hjälpte mig fick ett hotelsebrev av Mikael…han har varken judiskt påbrå eller heter något judiskt namn. Allt är bara påhittat.

  Gilla

 2. Vilken hemsk upplevelse. Tack för att du berättar. Det du skriver stämmer med många andras berättelser. Jag är glad du fick styrkan att lämna honom. Gud välsigne dig.

  Gilla

 3. Tyvärr är det många fina kristna som blir lurade av det Mikael predikar…en svår tid inom kristenheten där vi skiljs åt, de som följer falska profeter och de som följer Guds Ord…tycker det känns väldigt obehagligt.

  Gilla

 4. Ja, det är mycket obehagligt och sorgligt, men helt nödvändigt.\”För tiden är inne att domen ska börja med Guds hus. Men om det börjar med oss, vad ska då slutet bli för dem som inte lyder Guds evangelium?\” 1 Petr. 4:17

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s