John Lanagan – Anden bakom Ödehuset: Mjölk från den ”Dubbelbröstade”?

Av John Lanagan
 
Översatt av Jon-Are Pedersen
Skriven av John Lanagan från Lighthouse Trails (www.lighthousetrails.com); Översatt och postat med tillstånd.

 

Men Anden säger uttryckligen att i de sista tiderna ska somliga avfalla från tron och hålla sig till villoandar och onda andars läror… (1 Tim. 4:1)

I den föregående artikeln ”Modergudinnan tillbads hos Bethel Church systerförsamling” upplyste vi att:

Den orena anden bakom gudinnan i Ödehuset, en roman skriven av Paul Young, är fortsatt verksam. Det verkar vara mer än tillfällighet att Bethesda NW, en systerförsamling till Bethel Redding, använder Youngs helvetiska tolkning av El Shaddai; och precis som i romanen, har också här den Helige Ande blivit feminiserad, när de i en gudstjänst tilltalade Honom som ”Mamma Ande”. (Läs artikeln)

Gudstjänsten där Modergudinnan firades hände på Mors Dag. Emellertid introducerades denna lära – denna ande – tidigt i januari 2019.
Utdrag från en predikan vid Bethesda NW 6/1-19:
Citat:

Pastor Ben Straup – Det är ett tecken på överflöd. Livmodern, fullt överflöd. Sen när bebisen kommer ut, vad händer då? Jo, den kommer gråta, men de, vad säger de? De är inte rädda för att säga, hörru, jag behöver nånting. Men den sak jag älskar mest är när, åh innan jag visar den här bilden vill jag bara säga El Shaddai.

Har alla hört om ordet El Shaddai? El Shaddai betyder den Tillräcklige, Den som förser allt i överflöd. Det betyder också… en annan översättning för det ordet är Den Dubbelbröstade. Hur många av er har ens tänkt på det?

Det liksom lite knäpp sak att tänka och säga, Men Dubbelbröstade. Men vad har det att göra med näringen från himlen, och mjölken från himlen. Landet de skulle till skulle flöda över av mjölk och honung. Det finns ett flöde som håller bebisen vid liv och ger näring till bebisen.

Jag gillar när jag ser bebisar som ser ut som det här [bild på skärmen]. Eller, ta nästa, som den här [bild på skärmen]. Eller som den här [bild på skärmen].

Det här kallas mjölk-onykter. Jag tror vi alla behöver bli lite mera mjölk-onyktra.

Eller det här [bild på skärmen] Fullständig salighet och lycka. Jag menar, det säger väl allt. Budskapet är klart. Vi behöver leva i överflöd. Boom.

Ok, orsaken jag ville visa några bilder som det här är för att få oss att tänka, att verkligen flytta vårt tänkesätt lite för hur vi ser på Gud, hur vi tänker på vår situation, och vart vi är på väg och vart våra hjärtan går…

Detta kan förändra hur vi ser på Gud, ok. Det här är vad Paul Young, författaren av Ödehuset, vill; och som många inom huvudfåran av församlingarna också vill.

Citat Slut

För vår strid är inte mot kött och blod utan mot furstendömen, mot makterna, mot mörkrets världshärskare i denna världen, mot ondskans andemakter i himlarna. Ef. 6:12

Denna lära har sitt ursprung i Helvetet. Jag ber er som läser detta att be för den här pastorn. Jag har tillräckligt många gudstjänster från Bethesda NW för att förstå att det här är en man som älskar sin flock. Det är en viktig bit i att vara pastor, men inte den enda.
Faktum är att fienden är upptagen, tiden är kort, och den här alltmer ökande missförståndet av El Shaddai hjälper fienden att slingra sig in i Kristi kropp.
Se videon från 138:01 till 140:04 och länkarna finns nedan, inklusive en analys av varför El Shaddai inte betyder Den bröstade eller Den Dubbelbröstade.
Se videon från 138:01 till 140:04
El Shaddai betyder inte “den Bröstade” eller “den Dubbelbröstade”. (LÄS)
Moder Gudinnan tillbads hos Bethel Church systerförsamling (LÄS)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s