John Lanagan – Modergudinnan tillbads hos Bethel Church systerförsamling [Uppdaterat med video från gudinnetjänsten!]

Av John Lanagan
The Word Like Fire Ministries
 
Översatt av Jon-Are Pedersen

Skriven av John Lanagan från Lighthouse Trails (www.lighthousetrails.com); Översatt och postat med tillstånd.

LTPR: För en bättre förståelse av ”Tillbedjan av Modergudinnan” läs John Lanagan och Maria Kneas häfte Gudinnedyrkan i Amerika och Hur det Påverkar Församlingen.
Den orena anden bakom gudinnan i Ödehuset, en roman skriven av Paul Young, är fortsatt verksam. Det verkar vara mer än tillfällighet att Bethesda NW, en systerförsamling till Bethel Redding, använder Youngs helvetiska tolkning av El Shaddai; och precis som i romanen, har också här den Helige Ande blivit feminiserad, när de i en gudstjänst tilltalade Honom som ”Mamma Ande”.
Paul Young, författaren till Ödehuset skulle bli stolt:

”El Shaddai, den dubbelbröstade” (Tisha Straup, Bethesda NW Gudstjänst den 26/5-19)

”Behöver du helande från en Moder? Det kommer bara från El Shaddai.” (Bethesda NW lovsångsledare den 12/5-19)

Barnen samlar ihop ved, fäderna gör upp eld och kvinnorna knådar deg för att baka offerkakor åt himlens drottning. För att kränka mig utgjuter de drickoffer åt andra gudar. Jeremia 7:18

Allting började på Mors Dagen med lovsångsteamet. De sjöng:

12:58 Mamma Gud, vill du tala till oss?

13:12 Behöver du helande från en moder? Det kommer bara från El Shaddai.

10:32-20:27 Låt Gud vara Gud i varje situation, låt Hans närvaro flöda, låt Hans närvaro flöda, låt Gud vara Gud i din situation, låt Hans närvaro flöda, låt Hans närvaro flöda, låt Gud vara Gud i din situation, Mamma Ande kommer flöda, Mamma Ande vill flöda, låt Gud vara Gud i din situation, Mamma Ande vill flöda, Mamma Ande vill flöda…

25:07 Jag vill luta mig tillbaka i en vacker Moders kärleksfulla armar, jag vill andas djupt och besinna att Hon är god, Hennes kärlek liknar ingen annans…

25:53 Jag vill andas djupt och besinna att Hon är god, Hennes kärlek liknar ingen annans…

Under denna lovsångsstunden visades ibland orden på skärmen bakom musikerna och sångerna. Ibland sågs ordet ”Fader” på skärmen, och ibland stod det ”Moder.”
Enligt Pastor Larry DeBruyn:

Namnet ”den bröstade” verkar ha sin källa i feministisk spiritualitet. I Del 1 (”Den Feministiska Gudomen i de Hebreiska Skrifterna”) i boken, ”Fröjda sig i den Feministiska Gudomen” förklarar Bridget Mary Meehan att, ”D.F. Stramara övrsätter El Shaddai (ett namn för den Gudomlige i de Hebreiska Skrifterna som ’Gud den bröstade’.)”[7] Men av olika orsaker så är slutsatsen att det gudomliga namnet El Shaddai betyder ”den bröstade” löjeväckande. Det är en betydelse som har tagits ur intet. Det är en inbillad betydelse.[1]

Påståendet att El Shaddai beyder den dubbelbröstade, eller den bröstade kommer fortsätta infiltrera den synliga församlingen. Vi är ute på djupt vatten. Gudinnedyrkan vinner terräng. Vi vistas nu i metrosexuell/homosexuell/beta manlig kultur, där attacker på den bibliske Gudens karaktär och natur accepteras och uppmuntras – och ändå, detta händer inte bara inom kulturen, utan också i den synliga församlingen.
Vi vet från Hans ord att Han inte ändras:

Jag, HERREN, har inte förändrat mig, och ni, Jakobs barn, har inte utplånats. Malaki 3:6

Varje god gåva och varje fullkomlig gåva är från ovan och kommer ner från ljusets Fader. Hos honom finns ingen förändring eller växling mellan ljus och mörker. Jak. 1:17

Vi vet att Gud är Ande. Han är varken man eller kvinna. Ändå, Bibelns Gud refereras alltid till ”Honom” eller ”Fader” eller ”Han” aldrig ”Henne” eller ”Moder” eller ”Hon”. Om vi verkligen, i sanning tror att Gud är Bibelns författare, borde det betyda någontin. Vi får inte ändra Hans Ord, och vi får inte ändra dess betydelse.

Ni skall inte lägga något till det som jag befaller er och inte ta något därifrån utan hålla HERRENS, er Guds, bud som jag ger er. 5 Mos. 4:2

Att försöka presentera Gud som en gudinna därför att Kristus använde liknelsen av en moderhöna som skyddade sina kycklingar, som denna pastor försökte, är löjeväckande. (Matteus 23:27, Lukas 13:34) Även pappor och mor- och farföräldrar kan vara ganska beskyddande ock likväl ömma.
När lovsången var slut kom pastorn för Bethesda NW, Ben Straup upp på scenen och sa:

26:12 Du lade säkert märke till att du sjöng Moder flera gånger istället för Fader. Naturligvis finns det en Fader Gud, men hur många känner till det underbara uttrycket El Shaddai, av den Gud som är. Och att det fullständiga uttrycket för vem Gud är, är både manligt och kvinnligt? Och vi liksom upplever att det finns människor här som faktiskt har… Det behövs ett helande för mammorna i rummet, så vi följde liksom bara med efter det. Ja, vi tror på Fader Gud, vi tror på Jesus Kristus, vi tror på den Helige Ande. Yeah, troligtvis kommer vi ändra tillbaka till Fader också men det det är något som håller på att hända i rummet när det gäller helande och hjälp för mammor och mödrar. Och det underbara fullständiga uttrycket för vem Gud är, inbyggt i både manligt och kvinnligt.

Så, öh, jag vet att det kan kännas lite annorlunda det vi gör, men jag liksom känner att det finns människor som faktiskt kommer bli helad genom Adoptionens Ande. Det finns liksom mamma-sår som kommer bli helat idag. Och jag vet att vi skulle kunna göra det genom att sjunga Han är en underbar Fader, vilket Han är, men ibland känns det liksom bara gott att känna Modersidan av Gud. Precis den El Shaddai, tröstaren. Den som kommer in och liksom samlar er precis som Jesus sa, lik kycklingar, likt samlingen av kycklingarna, åh, jag önskar jag kunde samal er och ta med er in. Så, låt oss bara fortsätta tillbe. Yea, jag tänkte bara komma upp och ge er lite kontext för allt detta.

28:22 [Sången börjar igen]: Jag vill luta mig tillbaka i en vacker Moders kärleksfulla armar, jag vill andas djupt och besinna att Hon är god, Hennes kärlek liknar ingen annans…

114:22 Pastorn påannonserar Sozo-övningar.

122:22 Tisha Straup: Vi talar inte mycket om Modersidan av Gud, men Guds Moderhjärta omsluter dig.

Vad som egentligen omsluter de mestadels unga människorna i den här församlingen är den heretiska tron att det är acceptabelt, även tillbörligt, att tillbe Herren som en gudinna. Detta är hedendom i kristen förklädnad.

Ge akt på dig själv och på läran. Håll troget ut med det, för när du gör det, frälser du både dig själv och dem som hör dig. 1 Tim. 4:16

församlingar som har Bethel Church inställning, så att säga, är oftast mycket mer intresserade av andliga upplevelser är Guds Ord. Pastorn för Bethesda NW har informerats angående missbruket av El Shaddai, men hans Mors Dags-”undervisning” – visar än en gång – den växande faran i den världsvida Bethel Redding-rörelsen.
Det inkluderar mycket mer än bara deras gudinnedyrkande undervisning specifikt för den här församlingen. Bethel Redding, under Bill Johnsons ledning, har delat eller uppmuntrat avvikande undervisning, allt från Dominionism till Grave-Soaking till kontemplativ bön och till kenosis.
Människor kommer fortsätta dras till Bethel Redding och hennes systerförsamlingar genom makten i musiken. Gäster som Rodney Howard-Browne kommer berömmas, och upplevelser som att bli ”druckna i anden” och ”slagen i anden” kommer ses som bevis på Guds kraft (ellr gudinnan, om vi ska tro Bethesda NW’s undervisning).

Älskade, tro inte varje ande utan pröva andarna, om de är från Gud, för många falska profeter har gått ut i världen. 1 Joh. 4:1

Men det fanns också falska profeter bland folket, liksom det bland er kommer att finnas falska lärare, som smyger in förödande falska läror. De till och med förnekar Herren, som har köpt dem och drar över sig själva plötsligt fördärv. 2 Petr. 2:1

Vad vi ser ske inom vår kultur, runtom i världen, och i den synliga församlingen är bibliskt, i det att vi befinner oss i en profetisk tidsplan. En oäkta församling förenar sig; och vi har blivit varnade av Guds eget Ord.
(Läsare, Bethesda NWhar  tagit bort videon. Lyckligtvis har vi gjort en kopia som vi snart kommer lägga nu lagt upp.)
(Gå till 12:58, 13:12, 19:32–20:27, 25:07, 25:53, 26:12, 28:22, and 122:22 i videon.)
 
*På Bethels Global Legacys hemsida listas Bethesda NW tillsammans med andra anslutna församlingar och grupperingar. Även om Bethel Church har en ansvarsfriskrivning som säger att de listade ”inte betyder någon anknytning eller rekommendation,” så används termen ”Systerförsamling” där det finns tydliga likheter i både vision och förfarande och delade undervisningar och personligheter mellan dessa.
Till exempel kommer Justin och Abi Sturmvoll predika hos Bethesda NW. Justin har varit pastor hos Bethel Redding och Abi har tjänat som pastor vid Bethel Scool of Supernatural Ministry (BSSM), och som personal hos Bethel Redding.
Danny och Sheri Silk talade nyligen hos Bethesda NW (17/5-19). Danny har varit Senior Ledarskapsteam för Jesus Culture och Bethel Redding. [Länk] Danny och Sheri tjänade 13 år hos Bethel Redding innan de lämnade.
 
I videon under diskuterar pastorn Bethesda NW deras upplevelse av Bethel Redding där, han säger, inte bara blev profeterat över, men att också tidigare profetior bekräftades. Han nämner också några av Bethesd NW’s kärnvärden och säger, ”Bill Johneson var den som myntade dem,” och att de kan hittas på internet. (Från 8:36 till 10:08)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s