Jag är Vägen, Sanningen och Livet!!!

När Jesus dog på korset öppnade han en ny och levande väg till Fadern. Förlåten i templet rämnade i tu och gravar öppnades, de döda kom ut ur gravarna och visade sig för många.

Och vid nionde timmen ropade Jesus med hög röst: \”Eli, Eli, lema sabaktani?\” Det betyder: \”Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?\” Några av dem som stod där hörde det och sade: \”Han ropar på Elia.\” En av dem sprang genast och tog en svamp, fyllde den med surt vin och fäste den runt ett spö och gav honom att dricka.

De andra sade: \”Låt oss se om Elia kommer och hjälper honom.\” Men Jesus ropade än en gång med hög röst och gav upp andan. Och se, då brast förlåten i templet i två delar, uppifrån och ända ner, jorden skakade och klipporna rämnade, gravarna öppnades, och många heliga som hade insomnat fick liv i sina kroppar. De gick efter hans uppståndelse ut ur gravarna och kom in i den heliga staden och visade sig för många. 

När officeren och de som tillsammans med honom bevakade Jesus såg jordbävningen och det som hände, blev de mycket förskräckta och sade: \”Denne var verkligen Guds Son.\”  Matt. 27:46 -54

Gud uppväckte honom på den tredje dagen och han sitter på Faderns högra sida. Till vilken av änglarna har han sagt: Du är min Son, jag har i dag fött dig? eller: Jag skall vara hans Fader, och han skall vara min Son? Och när han låter den Förstfödde träda in i världen, säger han också: Alla Guds änglar skall tillbe honom. Om änglarna säger han: Han gör sina änglar till vindar och sina tjänare till eldslågor.

Men om Sonen säger han: Gud, din tron står i evigheters evighet, och rättens spira är ditt rikes spira. Du älskar rättfärdighet och hatar orättfärdighet. Därför, Gud, har din Gud smort dig med glädjens olja mer än dina medbröder. Och: Du, Herre, har i begynnelsen lagt jordens grund, och himlarna är dina händers verk. De skall gå under, men du förblir. de skall alla nötas ut som en klädnad. Som en mantel skall du rulla ihop dem, och som en klädnad skall de bytas ut. Men du är densamme, och dina år har inget slut.

Till vilken av änglarna har han sagt: Sätt dig på min högra sida, tills jag har lagt dina fiender som en fotpall under dina fötter.

Gud säger också: Vad är en människa, eftersom du tänker på henne, eller en Människoson, eftersom du tar dig an honom? En liten tid gjorde du honom ringare än änglarna, och du krönte honom med härlighet och ära. Allt har du lagt under hans fötter.

Jesus är både Herre och Messias!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s