Men inte för alltid

1 Kung. 11:39 Jag skall förödmjuka Davids släkt genom detta, men inte för alltid.\”

Det är tid för återupprättelse av Herrens folk. Förödmjukelse och förakt har kommit över oss därför att vi inte har följt HERRENS bud, men nu kommer en tid av upprättelse. 
Jesus Kristus kommer inte tillbaka till en slagen, smutsig, nerstämd och besegrad brud. Nej, han kommer tillbaka för att hämta en ren och helig brud, en brud klädd i vitt linne, som är HERRENS rättfärdighet. Vi har genom Jesu seger på korset fått hans rättfärdighet som en gåva, av nåd. Därför skall vi ikläda oss rättfärdigheten som bröstpansar och ikläda oss all Guds vapenrustning. Ingen av oss som tillhör HERREN skall gå förlorad. Ingen som har genuint gett sina liv till Honom skall förkastas. Hans nåd upprättar oss i sin kraft, i sin nåd. Hans nåd är ny varje morgon. 
Om morgonen kan vi förkunna hans nåd, och om kvällen hans trofasthet. 
Vilken Gud vi tjänar. Vilken HERRE vi har. Vem är som HERREN? Vem är som vår Gud? Det finns ingen som är honom lik, som har all makt i himmel och på jord. Låt oss på varje ställe där vi finns lyfta upp heliga händer, fri från tjafs och orättfärdighet, och ta emot hans härlighet i våra liv. Vad är det som övervinner världen? Jo, vår tro. Han som bor i oss är större än den som bor i världen och nu är det dags att slita sönder våra bojor och stå upp i frihet inför Hans ansikte. Då ni nu har smakat att HERREN är god. 
Låt inget hindra dig från att göra Hans vilja. 
Guds rika nåd och Jesu härlighet komma oss till del. Kom HERRE, kom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s