Vandra i Anden

Titta inte på vad som helst. Lyssna inte på vad som helst. Vad du tittar och lyssnar, fäster din blick på, är vad som fyller upp ditt hjärta. Se på Jesus, alltid. Hebr 12:2. Vad hjärtat är fullt av talar munnen. Det går inte att dölja. Det du är upptagen av det talar du om. Det som kommer ut ur din mun är det du tänker på. 

Luk. 6:45 En god människa bär fram det som är gott ur sitt hjärtas goda förråd, och en ond människa bär fram det som är ont ur sitt hjärtas onda förråd. Ty vad hjärtat är fullt av, det talar munnen. 

Ögat är kroppens ljus. Om ditt öga är friskt får hela din kropp ljus, men är ditt öga sjukt, ligger hela din kropp i mörker. Vi skall inte dricka ur olika källor, utan vi dricker levande vatten ur källan som är Kristus. 
Därför: 

Om nu ljuset i dig (det som är din kunskapskälla) egentligen är mörker, hur djupt blir då inte det DU kallar mörker, det DU anser vara mörker? (Matt. 6:22-23

Jesus säger i verserna innan: Samla inte skatter på jorden. Jag frågar: Varför inte? Det ger dig bara bekymmer och oro. Samla er skatter i himlen. Jag frågar: Varför då? Jo, där din skatt är kommer också ditt hjärta att vara. 
I Ordet undervisas vi i att vandra i Ande, att följa Anden och att så i Andens åker. Men vet vi ens vad det är att vandra i Ande? 
Jesus berättade just det i Matt 6. Vänd ditt sinne mot det som är där ovan, arbeta för den lön Jesus lovat vi skall få, arbeta för den frukt vi skall bära inför Fadern. Arbeta och lev för det som har evigt värde. 

Rom. 8:5 De som lever efter sin köttsliga natur tänker på det som hör till köttet, men de som lever efter Anden tänker på det som hör till Anden. 

Med andra ord, Tänk på det som hör Anden till då vandrar du i Anden. Tänker du på det som hör köttet till, det som finns här, på hur du skall få in hyran, eller annat bekymmer vandrar du i köttet. 

Rom. 12:2 Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom. 

Dina tankar behöver fyllas med Guds Ord för att kunna vandra i Anden. Ditt sinne behöver förnyas, så att du tänker Kristi tankar. Det är faktiskt möjligt, fullt möjligt 

1 Kor. 2:16 Ty vem har lärt känna Herrens sinne, så att han kan undervisa honom? Men vi har Kristi sinne. 

Bless!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s