På Korset dog…

På korset DOG synden. 
Därför ska vi ta upp vårt kors varje dag. Vårt kors dödar köttets begär. Vi tar upp vårt kors varje dag för att följa Anden. 
Vi var så villiga att vara syndens slavar, och vi ställde frivilligt upp DIREKT synden kallade på oss. HUR MYCKET MER skall vi då inte vara villiga att ställa oss upp och LYDA SANNINGENS ANDE? 
Vi är INTE dömda att följa köttets begär på något sätt. Segern är redan vunnen, synden är besegrad. Men så länge vårt kött finns, kommer synden försöka haka fast oss igen. VARJE DAG måste vi därför plocka upp vårt kors. VARJE DAG behöver vi dö bort från synden. VARJE DAG måste vi kasta oss på Den Helige Ande som bor i oss. Din och min hjälpare. 
Vi har Den Helige Ande som hjälper oss när vi frestas. HJÄLPER oss, men inte ENSAM. HERREN vill se din villighet att själv strida mot synden i ditt kött. Visa din villighet och Han kommer till undsättning, och du FÅR seger över köttet. 
Du kan INTE stå bredvid som ett hjälplöst barn och förvänta dig att Den Helige Ande skall utkämpa striden FÖR dig. NEJ!!! Han strider TILLSAMMANS med dig, för att ge dig seger över köttet. 

Därför heter det: \”Kämpa trons goda kamp, sök vinna det eviga livet som du blev kallad till och som du bekände dig till genom att inför många vittnen avlägga den goda bekännelsen.\” 1 Tim 6:12

OCH: 

\”Får någon av er lida, skall HAN BE.\” Jak 5:13

Sök HERREN medan han låter sig finnas. Gör det på knä i bön!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s