HERRENS vredes vin

Ty i HERRENS hand är en bägare. Den skummar av vin, den är full av tillblandad dryck och han häller upp. Alla ogudaktiga på jorden måste dricka den i botten. Ps 75:9

Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten. 2 Tess 2:11-12

I Lukasevangeliet 12:42-46 berättar Jesus om den pålitlige och den opålitlige tjänaren. Den opålitlige är den jag vill lyfta fram här. Det är en tjänare som vet Herrens vilja, som har fått kunskap men inte utför sin tjänst därefter. Denne börjar att slå sina medtjänare och dricka sig redlöst berusad, och har slutat äta Herrens mat, Ordet! Tjänaren äter annan mat, mat från avgudaoffer, falsk föda. Jesus är mycket sträng mot denne tjänaren, och säger att han skall hugga honom i stycken och låta honom få sin plats bland de trolösa. Jag ryser när jag tänker på hur många opålitliga tjänare det finns, och vilket öde som väntar dessa.

Men om tjänaren skulle säga i sitt hjärta: Min herre kommer inte så snart, och han börjar slå tjänarna och tjänarinnorna och äta och dricka sig redlöst berusad, då skall den tjänarens herre komma en dag han inte väntar det och i en stund han inte anar det, och han skall hugga honom i stycken och låta honom få sin plats bland de trolösa. Luk 12:45-46

Jag skulle önska jag kunde nå ut till så många pastorer och församlingsledare som möjligt med denna varningen: Omvänd dig, och utför din plikt! Men det är som att prata med en full människa, den hör, men glömmer, den hör, men hör nåt annat, den snubblar omkring och är oredig och utan förstånd. En sådan ostadig människa går inte nå.

Dessa pastorer och präster som ska tjäna Herren och hans församlingar, har druckit sig redlöst berusade av denna världens vin. De har tappat fotfäste, och ger nu ut mat som inte kommer från Herren. Fåren svälter, lider nöd och är förvirrade. Denna världens dryck är tillblandat av religion, politik, mänskliga tankar och demoniska läror.

På allt sätt en HERRENS vredes vin, väl blandat åt dessa som går sin egen väg, som inte tar fasta på Herren och hans snara återkomst, och inte respekterar och vördar sin egen Herre.

Ve dig på den dagen!

Söndag 13 mars 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s