Jesus eller Barabbas?

I Matt 27, Mark 15, Luk 23 och Joh 18 och 19 läser vi om Jesus som blir ställd inför rätta, och dessa synoptiska berättelserna ger hela bilden av vad som hände den där dagen när Jesus blev oskyldig dömd och avrättad. Och Petrus predikar om detta i 

Apg 3:13 ”Nej, Abrahams, Isaks och Jakobs Gud, våra fäders Gud, har förhärligat sin tjänare Jesus. Ni utlämnade och förnekade honom inför Pilatus när han hade bestämt sig för att frige honom.”

Pilatus förstod att judarna ville döda en oskyldig och att Jesus var ett offer för avund. Han ville därför släppa Jesus och gjorde allt i sin makt för att befria honom. Men han kunde inte på grund av det politiska trycket; från Rom som hade sänt honom för att hålla ordning, och det judiska folket som hotade med upplopp och oro. Pilatus ville ha en utomståendes åsikt och skickade Jesus till Herodes, som inte fann honom skyldig. Herodes skickade Jesus tillbaka. Så Pilatus fick tillbaka Jesus och var tvungen att komma på en diplomatisk lösning.  

Han tog Barabbas, som på arameiska betyder ”Faderns Son”, eller ”Son av Fadern” för att, om möjligt, frige Jesus. Barabbas var en zelot, den tidens terrorist, en våldsman och en mördare, som inte drog sig för att döda sitt eget folk, allt i religionens namn – ”Ändamålet helgar medlen”. Barabbas var en beryktad man, precis som Osama Bin Laden för oss. Jag kan tänka mig Pilatus tog den värsta sortens människa och ställde honom bredvid den bästa sortens, med en tanke i huvudet: Att folket skulle göra ett rättvist val och låta Jesus leva. Men folket valde den ökände terroristen. Judarna hade förberett folkmassan och befallt dem kräva Barabbas. En mördare och uppviglare fick gå fri och den oskyldige i döden.  

Enligt Paulus är all Skrift inspirerad av Gud (2 Tim 3:16), för oss som har tiden slut inpå oss (1 Kor 10:11), så vi ska lära oss av tidigare händelser, och vad lär vi oss av denna händelse?

Världen har blivit indoktrinerad i lögn. Sant har blivit falskt, gott har blivit ont, och rätt har blivit fel, och detta har nu trängt in i församlingen, så nu är den också blivit marinerad i, och indoktrinerad att tro lögnen. Du hör sådana fromma saker sägas som: ”Jag ska fråga Herren om det är ok om jag går till spådamer och frågar de döda”, Ja, det får du, för du är väl inte överandlig? säger pastorer och ledare! Och detta fastän vi har Herrens testamente, Herrens sista vilja, nerskriven svart på vitt. Herrens vilja, som ingen vill veta av. En falsk fromhet! Församlingen förbereds, groomas för att göra ont, och det ska komma en tid när de ska döda er och mena sig göra Gud en tjänst.

Joh 16:2 ”De kommer att utesluta er ur synagogorna, och det kommer en tid när den som dödar er ska tro att han tjänar Gud.”   

Snart står vi där, ja, vi är nog där redan, när kungar skyfflar ansvaret på politikerna, som i sin tur skyfflar över ansvaret domare och advokater, som till slut lägger det på folket, och folket som har fått höra av etablissemanget vad som är politiskt korrekt, gör ett PK val: Barabbas! Barabbas! Guds folk, Kristi kropp får gå i döden.  Det finns inget nytt under solen, vad som har skett, kommer ske! 

Pred 1:9  “Det som har hänt kommer att hända igen, det som är gjort kommer att göras igen. Det finns inget nytt under solen.”

Var beredd!

Upp 12:11 ”De övervann honom Lammets blod, och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv så högt att de drog sig undan döden.” 


Måndag 13 mars 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s