Bekännelsen av Jesus Kristus som Herren!

 ”The glorious, radiant orb of day, the true light “which lighteth every man who cometh into the world”, the supreme benefactor, who raised all things from the dead, who fed the hungry multitudes, who stilled the tempest, who after dying rose again and restored all things to life – this supreme Spirit of humanitarianism and philanthropy is know to Christendom as Christ, the Redeemer of worlds, the Only Begotten of the Father, the Word made flesh, and the Hope of Glory.

Denna fantastiska bekännelse av vad som verkar vara Kristus kommer från Manley P. Hall, en mystiker och esoterisk filosof, som, tro det eller ej, verkade som pastor i en församling. Han skrev några böcker som beskrivs nedan. Gör en bedömning om hans ”vackra” bekännelse av Kristus Jesus var gjord i den Helige Ande.  

Later in 1928, at the age of 27 years, he published An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy: Being an Interpretation of the Secret Teachings concealed within the Rituals, Allegories and Mysteries of all Ages, which is more commonly referred to as The Secret Teachings of All Ages.[2]:vi The major books which followed include The Dionysian Artificers (1936), Freemasonry of the Ancient Egyptians (1937), and Masonic Orders of Fraternity (1950). Källa:Wikipedia

Romarbrevet 10:9-10 säger att genom hjärtats tro blir man rättfärdig, och genom munnens bekännelse blir man frälst. Vad tror du Johannes menar när han säger så här i 1 Joh 4:2-3

Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, som kommit i köttet, han är från Gud, och varje ande som inte bekänner Jesus, han är inte från Gud. Det är antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen.  

Igen har vi den klassiska betydelsen av bekännelsen i tanken, för den som ”bekänner” Jesus måste ju vara född av Gud, eller hur? Är det inte det Johannes säger? Eller behöver vi tänka om? Hur många ockulta, esoteriska filosofer har inte genom tiderna ”bekänt” Jesus inför människorna, för att sen bedra mängder? Så då kommer jag tillbaka till min fråga: behöver vi tänka om?
Bekännelsen av Jesus som Herren är, om hjärtats tro finns, är ett erkännande av Jesus som Herren. För om du erkänner att Jesus är din Herre, kan du inte längre leva som du själv vill. Du hör din Mästares ord och inrättar ditt liv efter Herrens ord. Du kan inte längre leva som du gjorde innan du kom till tro.  
Det vi i dag kallar bekännelse, har förändrats att betyda ett mentalt försanthållande, och har blivit ”beviset” på att någon är av Gud. Däremot om förståelsen av Ordet kommer faller vi på knä och ropar: ha medlidande med mig, jag eländige syndare. Bekännelsen, som borde vara ett erkännande av Jesu ord som sanna och riktiga, som ända rättesnöret för våra liv, kan inte bytas ut med ett försanthållande där du menar du tillhör Herren bara för att du en gång i ditt liv med din mun bekänt Jesus som Herren. Erkännandet av sanningen, erkännandet av att Gud har rätt och jag har fel, måste komma tillbaka till kristenheten. Det räcker inte längre bara med munnens bekännelse, utan hjärtat måste också erkänna sitt fulla beroende av Guds ord, för vi lever inte bara av bröd, utan av varje ord som utgår ut Guds mun.  
Till och med de onda andarna tror att Jesus är Kristus, Gud kommen i köttet, och de bävar. Men det betyder inte att de gör Guds vilja. Det betyder inte heller att de tillhör eller tillber Gud. Var försiktig när du tar emot någon, även om de ”bekänner” att Jesus är Kristus, för det är inte ett bevis att de tjänar Herren. Genom vackra ord, och fina fraser, har vargar kommit in i församlingarna och bedrar och förleder tusentals, som i exemplet ovan med Manly P. Hall.

Om därför någon kommer till er och inte för med sig denna lära, så skall ni inte ta emot honom i ert hem eller hälsa honom välkommen. 2 Joh 1:10

Johannes säger i versen innan:  

Den som inte förblir i Kristi lära utan går utöver den, han har inte Gud. Den som förblir i hans lära har både Fadern och Sonen. 2 Joh 1:9

Ännu en gång ser vi hur viktigt det är att förstå ordet ”bekänna” i betydelsen att ”erkänna”. Läran och livet med Gud, ska inte byggas på annat än det som står skrivet. Om någon bara har munnens bekännelse, utan hjärtats erkännande, då går denne utöver vad som står skrivet. Lägg märke till att det står inte: Den som inte lär ut all Kristus lära, utan den som går utöver Kristi lära. Det är dessa som går vilse, som går utöver Kristi lära, som är de farliga. Dessa som förvrider Guds ord att säga något annat än vad Kristus lärt.  Ändå ska vi “lära dem att hålla allt det Jesus har befallt oss” (Matt 28:20).
Vi har evangelierna, vi har Moses, psalmerna och profeterna, vi apostlarnas gärningar och brev, så vi står utan ursäkt. Bibeln är mycket enkel att förstå, om du har förstått det grundläggande: Erkännandet att Jesus är Kristus, Gud kommen i köttet. Böjer du dig för denna sanningen, då har den Helige Ande möjlighet att leda ditt hjärta rätt. Då inser du också att om Jesus säger ta ditt kors på dig varje dag och följ mig, då betyder det lev inte för ditt eget bästa, lev inte egoistiskt, utan följ Jesus, så ska han göra dig till en människofiskare. Om du dagligen böjer dig under Gud Fadern och dagligen erkänner att: Ja, Jesus du är Herren, vad du säger vill jag lyda, kommer han visa dig vad du måste göra för att förhärliga Gud med ditt liv. Inte nog med det, förhärliga Gud med din död. För nu lever inte längre du, utan nu lever Kristus i dig och för hans skull har du förlorat allt och räknar det som avskräde (som skräp) för att du ska vinna Kristus. (Fil 3:8), och du håller dig till Herren och är en ande med honom (1 Kor 6:17).  
Varför spjärna emot udden? Varför kämpa emot Guds vilja? Vi har allt skrivet i Bibeln och Gud längtar efter att få uppenbara sin vilja för dig. Du behöver inte vandra i mörkret, Jesus Kristus är ditt ljus. Sitter du i mörkret är Herren ditt ljus. Böjd dig under hans makt, och erkänn att Jesus har rätt och du har fel. Erkänn att Han är din Herre och då kommer trons lydnad som en frukt som blir Gud till ära.
Guds frid!!!

Finns även på FB Bekännelsen av Jesus Kristus som Herren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s