Om trosrörelsen

Bildresultat för livets ord
Många reagerar liksom med ett YaY när vi skriver nåt om den felaktiga lära som sprids genom dem.

Men jag personligen är enormt bedrövad och sorgsen att mina vänner inte kan se den avsaknad av liv, glädje och sann tro de lever under.


Det är för mig är inte en hämndeaktion eller en sabotageverksamhet jag bedriver.

För mig handlar om människans verkliga liv, eviga väl och gemenskapen med Herren, den uppriktiga tron som ska finnas i alla som älskar Honom.

Den saknas i dem som sitter under trosläran. Och många, väldigt många lider men vet inte varför. Det går liksom inte att sätta fingret på det men de känner att nåt är fel vilket är en sann känsla.

Guds Ande vill säga dig något och talar på ett sätt du inte kan förneka, till ditt samvete.

Du har fått lära dig att envishet är det samma som uthållighet, trons nådegåva likvärdig med trofasthet, att rättfärdighet enbart är en juridisk proklamation när det är den som lever som Jesus levde som är rättfärdig eller att bekänna Guds ord är det samma som att ”hålla” sig till Jesus.

Men har du aldrig undrat varför dina ögon hoppar över och förkastar de bibelverser du inte får att stämma med Ordet i sin helhet?

Samma slöja som hindrade judarna från att förstå evangeliet, hindrar nu dig från att se det klart!

”Då vi har ett sådant hopp, går vi helt öppet till väga och gör inte som Mose, han som hängde en slöja för sitt ansikte, för att Israels barn inte skulle se hur det som bleknade försvann.

Men deras sinnen blev förstockade. Än i dag finns samma slöja kvar när gamla förbundets skrifter föreläses, och den tas inte bort, först i Kristus försvinner den.

Ja, än i dag ligger en slöja kvar över deras hjärtan när Mose föreläses. Men närhelst någon omvänder sig till Herren, tas slöjan bort. Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet.

Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden.” ‭‭Andra Korintierbrevet‬ ‭3:12-18‬ ‭SFB98‬‬

Den tas inte bort förrän du kommer till Kristus med en uppriktig sorg och längtan att känna Sanningen.

Men det är fortfarande möjligt. Kasta inte bort ditt liv, din kallelse utan kom ut NU medan det finns tid.

”Offer som Gud vill ha är en förkrossad ande, ett förkrossat och bedrövat hjärta föraktar du inte, Gud.” ‭‭Psaltaren‬ ‭51:19‬ ‭SFB98‬‬

”Min hand har ju gjort allt detta, så att det blev till, säger HERREN. Jag skådar ner till den som är betryckt och har en förkrossad ande, och till den som fruktar mitt ord.” ‭‭Jesaja‬ ‭66:2‬ ‭SFB98‬‬

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s