Väktare behövs inte…! eller??

Väktare är ett påfund?

En arg FB-användare skriver till oss:

Samtliga väktare! Hela den tjänsten är ett eget påfund, finner inget stöd för den tjänsten i Bibeln. Jag har funnit ett enda ställe i GT där en tjänst som väktare kan härledas till. Inte mycket att hänga upp en hel lära runt. Jag har inga problem att ta till mig Guds ord, läser det dagligen. Men i sin helhet. Börja gärna med att hänvisa till NT då det är det förbundet vi lever under.

Längre ned ger jag tre exempel på bristande uppmärksamhet i Svensk kristenhet. Men först mitt svar till den arga FB-användaren. 

Bibeln är en enda bok. Det finns bara en skillnad mellan det gamla förbundet och det nya, det är att lagen nu är skriven i våra hjärtan, vi har fått kraft att göra Guds vilja genom att den Helige Ande är utgjuten i våra hjärtan (Rom 5:5). Gud är densamme i GT och i NT. Vi har fått ett bättre förbund med bättre löften säger Hebr. 8:6. Bibeln är en enhet och vi får inte skilja på Gud i GT och Gud i NT, då går vi vilse. Därför är det naturligt att börja i Gamla Testamentet.

Ledarskapet är väktare!

Folkets ledarskap ska vara väktare på muren som varnar när fara kommer. En biblisk herde är satt av Gud för att vaka, ge föda, skydda, och rädda. Väktaren har Herren ställt på på stadens murar (församlingens murar). Men precis som det var på Israels tid är det nu idag. Herdarna slumrar och sover, de är blinda och ser inte faran och varnar därför inte.

Herden är Guds väktare!

Jes. 56:10-11  Hans väktare är alla blinda, de märker inget. De är alla stumma hundar som inte kan skälla. De ligger och drömmer, de älskar att slumra. Men de är glupska hundar, de blir aldrig mätta. Och de skall vara herdar, de som ingenting förstår! De går alla sin egen väg, var och en söker sin egen fördel, allesammans.

Jes. 62:6  På dina murar, Jerusalem, har jag ställt väktare. Varken dag eller natt får de någonsin tystna. Ni som ropar till HERREN, unna er ingen ro.

Jer. 6:17  När jag satte väktare över er och sade: \”Lyssna till ljudet från hornet\”, svarade de: \”Vi vill inte lyssna.\”

Profeten är Guds väktare!

Hes. 3:17  \”Du människobarn, jag har satt dig till väktare för Israels hus, för att du på mina vägnar skall varna dem, när du hör ett ord från min mun.

Hes. 33:6  Men om väktaren ser svärdet komma och inte blåser i hornet för att varna folket, och svärdet kommer och tar bort någon bland dem, då dör denne genom sin egen missgärning, men hans blod skall jag utkräva av väktarens hand.

Hes. 33:7  Du människobarn, jag har satt dig till väktare för Israels hus för att du på mitt uppdrag skall varna dem, när du hör ett ord från min mun.

Hos. 9:8  Profeten är Guds väktare över Efraim, men snaror väntar honom på alla hans vägar och fiendskap i hans Guds hus.

Väktaren i NT!

I Matt. 25:6 är det någon som ropar ”Se, brudgummen kommer! Gå ut och möt honom!”. Här är väktarens roll i NT, att vaka och be, för att se vilken nattväkt brudgummen kommer, för att mota bort vargar och andra rovlystna vilddjur.

Herdens roll är att vakta fåren och skydda fåren från vargar. Herden har därför en käpp och en stav (Ps. 23:4), en käpp för att döda vargen med och en stav för att valla fåren och herdestaven har en krok för att lyfta upp fåren som ramlat i diket. Om väktaren vore ett påhitt, varför talar Guds ord om väktaren och herden i samma vers?

Församlingens ledarskap är Guds väktare!

Apg. 20:28 ”Ge därför akt på er själva och på hela den hjord som den Helige Ande har satt er som LEDARE över, till att vara HERDAR för Guds församling som han har köpt med sitt eget blod.”

1 Petr. 5:2-4 ”Var HERDAR för Guds hjord som är hos er och ha akt på den (vaka över den), inte av tvång utan av fri vilja, inte heller av skamlig vinningslystnad utan av hängivenhet, inte heller som herrar över dem som kommit på er lott, utan var föredömen för hjorden. Och när Överherden uppenbaras, ska ni får härlighetens segerkrans som aldrig vissnar.”

Summan av Guds ord är sanning, därför behöver vi läsa Bibeln i sin kontext, och låta Skrift förklara Skrift. Inte undra på att man får en sned bild av Gud om man bara läser vissa delar. Hur kan man då förstå HELA Guds rådslut? Och om man inte förstår hela Guds rådslut, ska man inte predika Guds ord. 

Apg. 20:26-27 \”Därför vill jag denna dag bedyra för er, att jag inte är skyldig till någons blod. För jag har inte undandragit mig från att förkunna hela Guds rådslut för er.\” 

Paulus förstod Guds varning till väktaren i Hesekiel 33. Så väktaren är absolut inget påhitt.

Tänk nu efter lite grann!
Här har vi ”Apostel Andersson” ”Profet Jansson”, som babblar om en påhittad Jesus, ur en sönderklippt Bibel, i församlingar ledda av självutnämnda pastorer, hyrlingar som inte bryr sig om fåren, som fyller på kyrkan med självutnämnda kristna och du irriterar dig över ”självutnämnda väktare”???

Du vågar inte nämna namn, men vill ändå säga vad du tycker. Du insinuerar, skapar oro och tror du går Guds ärende. Börja läsa din Bibel och ta till dig vad Jesus säger, börja höra och göra, och sluta leka kristen.

The Mightiest Prophet in the World
\”Prophet David Owour\” talar om sig själv som världens mäktigaste profet. Han har varit i Sverige vid flera tillfällen vilket för mig är obegripligt. Hur kan man inte se igenom den ande som sådana som Owour talar i? 
Jag ger er ett lite smakprov i videon här under, där han säger: \”Du kan aldrig komma in i himlen utan att gå genom mig, Jag är världens mäktigaste profet.\” Här har vi ännu en självutnämnd profet som andarna har lyckats förmörka förståndet på. Dem som går den här vägen kommer bli fullständigt intagna av onda andar och kommer inte ens märka det själva. Och människor blir förförda av dessa falska profeter, och INGEN pastor eller ledare reagerar? \”Profet\” Owour påstår att han är viktigare än himelriket för de kristna. Många afrikanska häxdoktorer behöver bara byta titel till profet för att bli godkänd och accepterad i kristna kretsar. David Owour är bara ett exempel i mängden. Pröva andarna!
Finns också på FB

I går mötte jag Apostel Marianne. Hon ger stora personliga profetior till människor: ”SWIFT and SUPERNATURAL Help is COMING to You in THIS Hour…!!! The LORD knows Your Deadline.” Tidigare hette hon Evangelist Marianne, men hon har tydligen blivit befordrat och är nu Apostel. Apostel Marianne undervisar att Jesus är skapad av Gud och bara var ett verktyg, en mellanhand. Här har vi en blandning av NAR och Jehovas Vittnen. Vem finns där och hjälper henne rätt, den stackars förvirrade kvinnan?

Profetissa Sandra” intar Sverige med storm. Pastorerna tjuter av glädje. Äntligen fylls kyrkan på. Men det utan att ifrågasätta vad hon predikar och för fram. Helt utan urskiljning tillåter dem henne profetera falskt, binda människor i deras synder genom att lova framgång och makt, rättfärdighet och frihet, utan omvändelse från sin ondska. Men de självutnämnda profeterna, de självutnämnda apostlarna, och de självutnämnda pastorerna är tysta. Tydligen är de så kallade självutnämnda väktarna farligare än självutnämnda pastorer som istället för att skydda fåren, serverar dem åt vargarna.
Du menar att väktare inte behövs? Då är du en del av problemet!!!

2 Joh. 1:7-11 Ty många bedragare har gått ut i världen, vilka inte bekänner att Jesus har kommit i köttet. En sådan är bedragaren och antikrist. Ge akt på er själva, så att vi inte förlorar det vi har arbetat för, utan att vi får full lön. Var och en som överträder och inte förblir i Kristi lära, han har inte Gud. Den som förblir i Kristi lära, han har både Fadern och Sonen. Om någon kommer till er och inte har den läran med sig, så ta inte emot honom i ert hem, och hälsa honom inte heller. För den som hälsar honom gör sig delaktig i hans onda gärningar.

Om herdarna inte vaktar fåren, vem ska då göra det? Om fariséerna tystar lärjungarna ska stenarna ropa! Luk. 19:39-40

Nu ropar stenarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s