Missional Church Movement och Michael Frost!

Han kallar sig kristen aktivist! En Emergent Church Predikant.

Jag fick en fråga på Messenger-chattten angående Kalvinismen och ord som Utvaldoch Fri Vilja, men också omvad jag vet om Missional Church Movement och Michael Frost
I den här artikeln tar jag enbart upp Michael Frost. En senare artikel adresserar orden Utvald och Fri Vilja.

Hej Jon-Are! Jag vet att du håller på nu med kalvinismen (jag håller med dig om att det är fel, men vet själv inte hur jag ska förklara utvalda samt fri vilja, förutom att Gud kan göra på sådana sätt som vi inte förstår).

Men jag har en annan fråga först. Vad vet du om missional church movement, och en kille som heter Michael Frost som är med i den rörelsen?

Min kyrka ska predika utifrån hans bok hela hösten 😞

Signaturen JL.

Jag gjorde först en sökning på hans namn och kom till hans hemsida1. Jag sökte sedan på Forgemission training network2Han grundade Forge America3tillsammans med Alan och Deb Hirsch. Lite mer om deras arbete beskrivs på Verge Network4. Forge International beskriver The Missional Church5.

Vidare sökningar på Michael Frost på YouTube6gav träffar på Restore Conference7som hölls i en Presbyteriansk Kyrka, byggd enbart på kalvinismens lära. Det första som möter oss är orden ”Delight in the Word, cultivating godly affections through spiritual disciplines.” vilket visar oss lite av inriktningen för denne. Donald Whitney är pastor där och Kyrkans hemsida för fram ämnen viktiga för dem, som t.ex. Praying the Bible (Lectio Divina), och Meditation. Andra talare där är Ligon Duncan8, en välkänd Kalvinist.
Vidare sökningar gav Pastor Yang som har rötter i Singapore och leder församlingen Cornerstone Community Church9. Jag läser lite i deras tidning Herald10. Det verkar vara en blandning av Neo-kalvinister11och Hyper-Karismatiker12. Jag hittar citat av John Piper och bilder på, och artiklar av Heidi BakerKingdom Invasion och Mandat13är ett ord jag ser flera gånger. Medverkande Chris Berglund14, Pastor Yang, Nicky Raiborde15, Robert Henderson, Andrew Murray. Bethel och profetiskt målning och Israel verkar vara viktigt, eller rättare sagt, ortodoxa judar verkar vara viktigt. Suzette Hattingh16 och Charisma Magazine17propageras av dem.
Efter detta gjorde jag en sökning hos Warren B. Smiths Lighthouse Trails Research och fann Michael Frost omnämnd i en artikel om Alan Hirsch och Michael Frosts18bok ReJesus: A Wild Messiah for a Missional Church19.
Michael Frost är kontemplativ/Emergent Church predikant. Detta kallas också ny-andlighet, en ”kristen” version av New Age eller Sökarvänliga kyrkor.
Lyssna gärna till ett radioprogram20som tar upp Emerging Church och faran med denne.
Kända namn är Brian McLaren21, Tony Campolo22, Rob Bell23. Emerging Church24innehåller mysticism25som t.ex. Andlig formationSpiritual Formation26, Kontemplativ bön27, Katolsk mysticism28, humanistisk psykologi29, liberalteologi30, kabbalah31. (Se den här videon32som visar var kabbala har sitt ursprung).
Missional är ett annat ord för Transformational. Församlingarna har under de senaste 15-20 åren genomgått en transformation/missionalförändring, alltså rört sig mot New Age och österns religioner som t.ex. Bhagavad Gita.

Peter Drucker33, som kallas en business guru, startade ett nätverk för att omvandla församlingen inifrån. Baserat på en Ny världsordning, att Kyrkan ska evolveras/utvecklas/förbättras. Drucker kopplas ofta ihop med Bhagavad Gita och Lord Krishna. Kända namn är Robert Schuller34, Rick Warren35, Bill Hybels36, plus Brian McLaren37, Leonard Sweet38, de blandar sig med ledande New Age gurus som Ken Blanchard39, Margaret Wheatley40, och andra välkända teosofer41.
Peter Drucker har hämtat sin företagsfilosofi42från Bhagavad Gita, en indisk berättelse som kommer från ”den Himmelske”.

The Berean Call har skrivit om The Emergent Church43

Michael Frost, är alltså en Emerging Church predikant och ska eller har predikat på en konferens ledd av Cornerstone Community Church, som är starkt influerad av NAR. Här ser vi en farlig blandning av New Age44, teosofi45, Bhagvad-Gita46, NAR, Hyper-Karismatism, Word of Faith. Den församling som går den vägen kommer gå allt längre i ogudaktighet då var och en av alla dessa tokigheter är mycket farlig i sig själv.
Transformation/Missionalförändring smyger sig alltså in i din kyrka och då kanske du förstår vilken frukt den kommer bära. Det är en framväxande kyrka format på ny-andlighet/New Age och Teosofi vi ser stiga upp, ett stort mål för antikrist. Det är ett oroande tecken på den sista tidens villfarelser som sprids över världen.
2 Thess. 2:9-12 Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under och med alla orättfärdighetens förförelser bland dem som går förlorade, därför att de inte tog emot kärleken till sanningen, så att de kunde bli frälsta. Och på grund av detta ska Gud sända över dem kraftig villfarelse, så att de ska tro lögnen, för att de ska bli dömda, alla de som inte har trott sanningen utan har haft sin glädje i orättfärdigheten.

Slutnoter

15 Samma länk som ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s