Hur blir jag frälst?

Vad betyder frälst?
Vad vi kristna lägger i ordet frälst är vad bibeln kallar att bli född på nytt. Ett annat ord är Räddad.
Men vad ska jag räddas ifrån? Och hur kan man bli född på nytt? Kan man komma in i sin mammas mage och födas en gång till? Den frågan ställde en judisk rådsherre till Jesus efter att Han sa: Om en människa inte blir född på nytt, kan hon inte se Guds rike
Människan anser sig vara snäll och god nog för att komma till \”himlen\” men Jesus säger att man MÅSTE bli född på nytt för att ens få se Guds rike. Du kanske försvarar eller anklagar dig själv med någon av följande ursäkter: 
\”Jag är en snäll människa och jag kan inte se att Gud inte låter mig komma himlen när jag dör.\” 
\”Jag brukar ge pengar till många goda föremål, och jag ger även till tiggare om jag ser nån.\”
\”Jag har gjort för många hemska saker. Jag tror inte Jesus kommer acceptera mig.\”
\”Jag har alltid trott på Gud ända sen jag var liten.\”
\”Jag har gått i kyrkan och sjungit i kören.\”
\”Jag är konfirmerad. Jag gifte mig i kyrkan.\”
\”Varje söndag är jag i kyrkan.\”
\”Jag är vuxendöpt.\”
Många menar de tillhör Gud på grund av ovanstående orsaker. Men vi blir inte födda på nytt för att vi går i kyrkan, eller för att vi är snälla mot andra, eller för att vi trott sen vi var barn.
Vad menar du? 
Inget av ovanstående saker renar dig från synden. Och det är synden som skiljer oss från Gud. All synd leder till evig död. Ingen människa kan ta sig till himlen genom goda gärningar eller enbart att man tror att Gud finns. En människa som inte omvänt sig från sin synd kan inte heller födas på nytt.

Men vad ÄR synd för något? 
Johnnaes förklara för oss att Synd är brott mot lagen (1 Joh. 3:4). Men då kanske du undrar vad det är för lag. Gud har gett mänskligheten en lag: Guds tio budord som beskriver VAD synd är. För den som inte känner till Guds tio budord skriver jag här ut dem. Du hittar dem i 2 Mos. 20.

  1. Du ska inga andra gudar ha vid sidan av mig. 
  2. Du ska inte göra dig någon bildstod eller avbild av någonting uppe i himlen eller nere på jorden eller i vattnet under jorden. 
  3. Du ska inte missbruka Herren, din Guds namn, ty Herren ska inte låta den bli ostraffad som missbrukar Hans namn. 
  4. Tänk på vilodagen så att du helgar den. 
  5. Hedra din fader och din moder för att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land. 
  6. Du ska inte dräpa. 
  7. Du ska inte begå äktenskapsbrott. 
  8. Du ska inte stjäla. 
  9. Du ska inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa. 
  10. Du ska inte ha begärelse till din nästas hus. Du ska inte ha begärelse till din nästas hustru, ej heller till hans tjänarinna, ej heller till något annat som tillhör din nästa. 
\”Pyttsan\” kanske du säger, \”det är väl inte svårt!\” Men jag säger dig att bryter du mot ett enda av dessa bud har du brutit mot Guds lag och hur tror du Gud kommer döma dig den dagen du står inför Honom? 

Jakob skriver: Om ni gör skillnad på människor begår ni synd och blir av lagen avslöjade såsom överträdare. För den som håller HELA lagen men felar i ETT (bud) är skyldig till allt. (Jak. 2:9-10). 
Har du sett på porr eller ser på porr? Då har du begått äktenskapsbrott (om du är gift) eller otukt (om du är ogift), och då har du brutit mot 10de budet, och blir dömd som överträdare av Guds lag. 
Har du stulit något någon gång? Även om det varit en liten sak? Då kallas du enligt Guds budord en tjuv och har brutit mot lagen. 
Har du ljugit om något eller någon? I så fall kallas du en lögnare och har brutit mot lagen. 
Är du Skyldig eller oskyldig inför Gud? Vad blir domen: Himmel eller Helvete? 
Paulus skriver: 

Vet ni inte att de orättfärdiga inte ska ärva Guds rike? Låt inte bedra er. Varken otuktiga eller avgudadyrkare eller äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, eller tjuvar eller giriga eller drinkare eller smädare eller utsugare ska ärva Guds rike. 1 Kor. 6:9-10

Men köttets gärningar är uppenbara. De är hor, otukt, orenhet, lösaktighet, avguderi, trolldom, hat, gräl, avund, vredesutbrott, stridslystnad, splittringar, villoläror, missunnsamhet, mord, fylleri, frosseri och annat sådant. Om sådant säger jag er i förväg, som jag också tidigare har sagt, att de som GÖR SÅDANT INTE SKA ÄRVA GUDS RIKE. Gal. 5:19-21

För ni vet detta, att ingen otuktig eller oren eller girig, som är en avgudadyrkare, har någon arvedel i Kristi och Guds rike. Ef. 5:5

Vi var alla överträdare av Guds lag, men några av oss har vänt sig bort från sådant och fått förlåtelse och rening. 

Och sådana var en del bland er. Men ni är rentvådda och ni är helgade och ni är rättfärdiggjorda i Herren Jesu namn och genom vår Guds Ande. 1 Kor. 6:11

För \”Alla har syndat och saknar härligheten från Gud!\” Rom. 3:23


MEN Gud har försonat OSS med Sig SJÄLV genom att Han sände sin Son! 
Jesus led för VÅRA synder på korset, Hans blod rann för våra synder, Hans kropp misshandlades för våra överträdelser, för att VI skulle få frid. Han dog för oss! OCH Han uppstod på tredje dagen för VÅR rättfördiggörelses skull! 
Så därför kan DU bli född på nytt, om du har förstått allvaret i synden och syndens konsekvenser. För syndens lön ÄR döden (Rom. 6:23) och ingen slipper undan. 
Om du omvänder dig från dina synder, som Gud tydligt har förklarat genom lagen som ingen av oss kunde eller kan hålla utan Hans hjälp, om du erkänner inför Gud att du ÄR en syndare och behöver förlåtelse från Gud kan du bli frälst.
För om du med din mun erkänner och bekänner att Jesus är Herren, och i ditt hjärta tror att att Han uppväckte Jesus från de döda, så ska du bli frälst. 
För med hjärtats tro blir du då rättfärdig, och med din muns bekännelse blir du frälst. Rom. 10:9-10.

Om vi bekänner/erkänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss. 1 Joh. 1:9-10

Det här kan du göra så snart du förstått och insett din situation, varhelst du befinner dig! Gör det och låt inte din omvändelse dröja. 
Kontakta mig gärna på Facebook eller per mail när du omvänt dig och tagit emot förlåtelse för dina synder, så hjälper jag dig vidare med enkel undervisning och råd. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s