Onda andar och andlig krigföring!

I en grupp på FB läste jag den här ledsamma frågan:

Har jag andlig krigsföring? Vaknar av mardrömmar o efter rivsår o blåmärken på kroppen, kalla vindar blåser konstant i lägenheten fast allt är stängt

Och jag kommer tänka på Hos. 4:6 som säger:

Mitt folk går under i brist på kunskap.

Jag var tvungen att fråga hur personen kom till tro på Jesus: ”Berätta hur du kom till tro.”
Jag är av den övertygelsen att ingen pånyttfödd troende kan vara besatt av onda andar. Jag tror däremot att onda andar kan ansätta och plåga även en pånyttfödd troende.

Ta på dig Guds vapenrustning. (Läs om vapenrustningen) Och det är inte vad du tror det är. Ge inte djävulen något utrymme. Här menar många det betyder: ockulta föremål, gamla synder, släktförbannelser etc., men det handlar om hjärtats renhet. Men du räds djävulen, och ger honom makt över ditt liv.

Du blev frälst genom att omvända dig från ditt gamla liv till Gud. Du blev frälst genom tron på Jesu gärningar på korset. Din tro ska även efter frälsningen grundas på Kristi gärningar på korset: Han led för dina synder, bar ditt straff, avväpnade Satan och hans makter, ställde dem på skam inför alla och gav dig frid med Gud.
Inga formler eller metoder hjälper. Du behöver ta till dig vad Gud har sagt i sitt ord. Bara det kan ge dig frid och trygghet.
Guds Ord säger: Vandra i Anden, så ska ni inte göra vad köttet har begär till, och när vi vandrar i Anden har Satan ingen makt över oss. Trolldom och häxkonst tillhör köttets gärningar och för att slippa konstanta attacker av Satan behöver vi leva och vandra i Anden.
Vad är det att vandra i Anden? Det är att leva efter Guds ord och det ljus Guds Ande gett oss. Det är att höra och göra vad Jesus säger. Det är att tänka på det som är där ovan, och inte på det som tillhör den här världen. Det är att hålla sig till Herren och ha gemenskap med Honom, för till det är vi kallade.
När du kom till tro på Jesus Kristus, blev du en ny skapelse och det gamla är förgånget, säger 2 Kor. 5:17. Och Paulus säger: Se, ALLT har blivit nytt. Men vad betyder det? SE, FÄST DIN BLICK PÅ, SE PÅ JESUS, SÖK DET SOM ÄR DÄR OVAN. Se på den nya skapelsen. Men istället vill vi se på vår gamla skapelse, vilka synder vi har gjort, misstag, felaktigt beteende, vad andra sagt om oss, vad andra gjort mot oss.
Om du kommit till tro på Jesus och döpt dig till honom, så har du begravt din gamla människa. Varför gräva upp den döda igen? Säger inte Bibeln att dina synder är så långt borta som öster är från väster? (Ps. 103:12). Hade Gud sagt: Dina synder är så långt borta som norr är från syd, hade du kunnat hinna ikapp dina synder. Men öster och väster kommer alltid vara lika långt från varandra, oavsett hur länge du springer mot öster, kommer väster vara lika långt borta. Därför måste du fästa din blick på vad Kristus sagt och gjort, så du tänker på det ”som är där ovan” (Kol. 3:1-3) för då ska Guds frid som övergår allt förstånd bevara ditt hjärta i frid. (Fil. 4:6-8).
Guds Ande kommer använda Guds ord för att göra dig fast i ditt sinne, så att du inte vacklar hit och dit.
Jag lovar dig, inga metoder hjälper. Bara ett överlåtet och ödmjukt hjärta, som hämtar hjälp från Gud och bevarar Guds ord i hjärtat. Tänk på det som är där ovan, fäst din blick på Jesus trons upphovsman och fullkomnare, bevara Guds ord i hjärtat och vandra i Anden. Där har du din frihet.
Du behöver också kristna syskon runt dig, som älskar Jesus och håller sig till Guds ord. Där får du stöd och hjälp i bön. Men det viktigaste är att du förstår vad Jesus gjort, vad Han säger vi ska göra, och sen göra det. Håll dig till Guds nåd! Den nåd som Bibeln uppenbarar genom Jesus Kristus.

Läs också Den Andliga Striden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s