Hur läser Pre-Tribbers sin Bibel?

 


Jag fick en kommentar på ett inlägg som jag har omformulerat så ingen kan känna igen vem som skrev kommentaren:

En Pre-Trib förespråkare skriver: Det är märkligt att så många post-tribbers talar om att vi måste läsa de otydliga verserna i ljuset av de tydliga, men gör precis tvärtom och till och med värre. Därför, församlingen finns inte med i någon vers som beskriver Vedermödan men här gör post-tribbers en lära av något som inte finns i Bibeln.

Mitt svar: Jag tror diskussionen kring ditt påstående centreras kring frågan om hela Bibeln är skriven till de troende eller ej. Vad i Bibeln är till för den kristna och vad är till för juden? är frågan. Och eftersom ”de troende inte finns med under Vedermödan” betyder termen jude för en Pre-Tribbare här den ofrälstejuden. Och eftersom ordet församling inte finns med i Matt. 24, Mark. 13, Luk. 17 eller 21, som handlar om Vedermödan, så gällerdessa passager inte de hednakristna.

Skavi överhuvudtaget kommavidare i diskussionen om Vedermödan behöver vi först komma fram till konsensus på den här punkten.

Om vi börjar med att titta på ditt argument och använder det konsekvent genom hela NT, betyder det att bara 1 evangelium är till för den troende. För bara i ett av de fyra evangelierna finns ordet församling, och detbara bara i2 verser. Om nu ditt argumentär rätt, då måste det evangeliet vara det enda evangelium kristna skaläsa.

Ska vi ta din tanke vidare och vara konsekventameddet faktum att enbart 2 verser av hela det evangeliet innehållerordet församling, gäller interesterande 1069 verser oss kristna. Vi har bara2 verser att lägga på minnet, 2 verser som gäller oss. Och de två versernafinns i just Matteus. I så fall är Matteus evangeliet det enda som gäller oss kristna. Och det är justdär vi hittar Matt. 24 och 25 som vi diskuterar här.

Och om vi baraska bry oss om deverser som innehåller ordet församling, vilket är Matt. 16:18 och Matt. 18:17, blir själva innehållet obegripligt. Markus, Lukas och Johannes har inte ordet församling med överhuvudtaget. Ergo: Därför måstede tre evangelierna vara skrivna till den ofrälstejuden. Du måste väl förstådet fullständigt orimliga i ett sådant resonemang?

Om vi inte kan komma överens om en sådan grundläggande sak att hela Bibeln är skriven till de troende, de pånyttfödda, till Guds folk, då är det meningslöst att diskutera Bibeln med varandra.

En reaktion på ”Hur läser Pre-Tribbers sin Bibel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s