Ek, Ekklesia, Eklegomai

G1537

Ek, Ex En primär preposition som betecknar ursprung (punkten varifrån rörelse eller handling fortsätter), från, ut (av plats, tid eller orsak; bokstavligen eller bildligt; direkt eller avlägset): – efter, bland, x, vid mellan(-bortom), med (medel), ytterst, (+ överflödigt), för (-th), från (bland, framåt, uppåt), + motvilligt, + hjärtligt, X himmelsk, X Härmed, + mycket högt, i, .. .ly, (för, av anledning) av, off (från), på, ut bland (från, of), över, sedan, Z framåt, genom, X till, X häftigt, med (-out). Används ofta i komposition, med samma allmänna import; ofta slutfört.


G1577

Ekklesia Från en förening av G1537och en härstamning från G2564; en utkallelse, det vill säga (konkret) ett populärt möte, särskilt en religiös församling (judisk synagoga, eller kristet samfund av medlemmar på jorden eller heliga i himlen eller båda): – församling, kyrka.


G1586

Eklegomai mellanröst från G1537 och G3004 (i sin primära mening); att välja: – gör val, välj (ut), vald.


G1588

Eklektos Från G1586; exklusiv; underförstått favorit: – vald, utvald.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s