Jesus är Grunden för Stunden

God Jul från mig till dig!

Universums största gåva, från Fadern till oss!

Lukas 2:1-20 1Och det hände vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. 2 Detta var den första skattskrivningen, och den hölls när Kvirinius var landshövding över Syrien. 3 Alla gav sig då i väg för att skattskriva sig, var och en till sin stad. 4 Så for också Josef från staden Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad som heter Betlehem, eftersom han var av Davids hus och släkt. Han for dit 5 för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som var havande. 6 När de befann sig där var tiden inne då hon skulle föda. 7 Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom de inte fick plats i härbärget. 8 I samma trakt uppehöll sig några herdar, som låg ute och vaktade sin hjord om natten. 9 Då stod en Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de blev mycket förskräckta. 10 Men ängeln sade: ”Var inte förskräckta! Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket. 11 Ty i dag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren. 12 Och detta är tecknet: Ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.” 13 Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: 14 ”Ära vare Gud i höjden och frid på jorden,till människor hans välbehag.” 15 När änglarna hade farit upp till himlen, sade herdarna till varandra: ”Låt oss nu gå till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss få veta.” 16 De skyndade i väg och fann Maria och Josef och barnet som låg i krubban. 17 Och när de hade sett det, berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. 18 Alla som hörde det förundrade sig över vad herdarna berättade för dem. 19 Men Maria bevarade och begrundade allt detta i sitt hjärta. 20 Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för allt som de hade hört och sett, alldeles som det hade blivit sagt till dem.

Hans egna tog inte emot Honom

Joh. 1:1 1I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. 2 Han var i begynnelsen hos Gud. 3 Genom honom har allt blivit till, och utan honom har inget blivit till, som är till. 4 I honom var liv, och livet var människornas ljus. 5 Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. 
6 En man trädde fram, sänd av Gud. Hans namn var Johannes. 7 Han kom som ett vittne för att vittna om ljuset, för att alla skulle komma till tro genom honom. 8 Själv var han inte ljuset, men han kom för att vittna om ljuset. 
9 Det sanna ljuset, som ger ljus åt alla människor, skulle nu komma till världen. 10 Han var i världen och världen hade blivit till genom honom, och världen kände honom inte. 11 Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom. 12 Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. 13 De är inte födda av blod eller av köttets vilja eller av någon mans vilja utan av Gud. 


Frid genom Honom

Du och jag har fått frid genom Jesus, Guds Son, och vi har fått förlåtelse och upprättelse genom Jesu kärlek. Den som tar emot Honom ger Han rätt att bli Guds barn, den som tror på Hans namn.

En julbön du kan be

Jag tror, tack Gud att du gav din egen Son för att föra mig tillbaka till dig. Jag vill vara ditt barn och tar emot din gåva och förlåtelse genom Jesu blod. Jag vill inte leva i mörker längre så jag vänder om till Dig Jesus. Ta emot mig och förvandla mig, rena mig och upprätta mig. Tack Jesus

3 reaktioner på ”Jesus är Grunden för Stunden

 1. Ja sanningen är just det att Gud Fadern har älskat oss så mycket så att han på riktigt har gett sin son att dö för våra synder. Men enligt treenigheten så är det ju Gud som dör för våra synder och detta förstår man ju inte är sant eftersom Gud inte kan dö. Så då är det ju ingen som har dött för oss, eftersom Jesus mänskliga natur dog men inte den gudomliga personen gud sonen enligt treenigheten. Sedan så kan ju inte Gud vara son till någon detta är ju också logiskt utan det måste då vara någon typ av roll gud sonen spelade.

  Men Jesus säger att han har varit verkligen på riktigt död i upp 1:18, och vi vet ju att enligt Bibeln så är ju död avsaknad av liv. Så man lever ju inte vidare någon stans för då betyder ju det att man inte är död utan som sagt när man är död så är man på riktigt död.

  Pre 9:5  De som lever vet att de måste dö, men de döda vet ingenting och de får ingen lön mer, ty minnet av dem är glömt. 

  Pre 9:10  Allt vad din hand kan göra, gör det med kraft. Ty i graven dit du går kan man inte verka eller tänka, och där finns ingen kunskap eller vishet. 

  Apg 13:36  När David på sin tid hade tjänat Guds vilja, insomnade han och blev lagd till vila hos sina fäder och såg förgängelsen. 

  Apg 2:34  David har ju inte stigit upp till himlen, men han säger: Herren sade till min Herre: Sätt dig på min högra sida 

  Mat 27:52  gravarna öppnades och många avlidna heliga fick liv i sina kroppar. 
  Mat 27:53  Efter hans uppståndelse kom de ut ur gravarna och gick in i den heliga staden och visade sig för många. 

  Som jag ser det så har vi inte en levande själ utan när vi dör återvänder livsanden till Gud som gav den och vi blir åter till jord. Men att vi en dag när Jesus kommer tillbaka kommer att bli uppväckta från de döda till evigt liv! Halleluja! Men tyvärr så tror dom flesta kristna idag på den lögn som satan talade i eden, ni ska visst inte dö! Men sanningen är att vi ska verkligen dö.

  Detta betyder ju att det är omöjligt för Gud att dö, så därför var man tvungen att komma fram med en lära att själen var odödlig för att få treenigheten att funka eftersom då funkar det ju att Gud kan dö om döden inte innebär avsaknaden av liv, utan man lever bara vidare som någon andevarelse men detta är inte Bibliskt.

  Så vad treenighets troende säger att Gud har gjort för oss säger ingenting när man granskar det lite närmare. För man förminskar det Gud har gjort för oss. Man gör Gud till en lögnare för man säger att Gud dog för oss men man säger samtidigt att nej det var bara det mänskliga som dog men inte den gudomliga naturen man säger två saker samtidigt, men man kan inte äta kakan och ha den samtidigt.

  Sedan som sagt säger man att Gud gav sin son, men nej egentligen inte eftersom det självklara är att Gud kan som sagt inte vara son till någon.

  När man läser Joh 3:16

  ”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” 

  Så ser man också att Gud är den som utgav, och vi vet ju att Jesus inte är den som utgav så detta blir ju då tydligt att Jesus inte är Gud eftersom det är Gud som utgav sin son.

  Detta blir så mycket större att Gud verkligen utgav sin enfödde son! Vad är lättast att dö för sin son eller att utge sin son?

  Det är såklart mycket svårare att utge sin son än att dö för sin son.

  Men treenigheten gör så att man inte ser det som Gud har gjort för oss. Man ser heller inte vad Jesus Messias har gjort för oss, Jesus var på riktigt en människa inte någon typ av gud människa. Men återigen treenigheten säger ”nej” han var inte en mänsklig person utan han hade bara en mänsklig natur med han var en gudomlig person. Varför man måste säga det är på grund av att annars så har man Jesus som är två personer och detta vet vi blir väldigt problematiskt. Men låter det sant att Jesus inte var en mänsklig person. Och om man inte är en mänsklig person kan man verkligen klassa som en människa då?

  Vakna upp och vänd om från denna lögn!

  Gilla

  1. Tack för din kommentar.

   Jag kopierar din kommentar tillsammans med den andra du skrev, och sammanställer ett svar åt dig. Du gav många argument utifrån din Unitarianska bristande förståelse för Skrifterna.

   Jag antar att du är Jehovas Vittnen då du talar om Soul-sleep och verkar syfta på Annihilation.

   Gilla

   1. Jag exakt, sedan så är jag inte med i kyrkan Jehovas vittnen och har alldrig varit, men jag vill ju såklart vara ett vittne för Jehova : )
    Jag är Biblisk Unitarian.

    Har varit treenighets troende i flera år tills en kristen broder slutade tro på treenigheten och jag ville då hjälpa honom tillbaka till tron, så jag började studera treenigheten mer grundligt då och jag insåg då att det fanns stora problem med treenighetsläran och tillslut så övergav jag min tro på treenigheten.

    Må Gud välsigna dig rikligt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s