Del 3 HERRENS fruktan är vishetens begynnelse

Ps. 111:10 HERRENS fruktan är vishetens begynnelse, ett gott förstånd få alla de som göra därefter. Hans lov förbliver evinnerligen.

Ords. 4:7 Vishetens begynnelse är: \”Sök förvärva vishet\”; ja, för allt ditt förvärv sök förvärva förstånd. 

Ords. 9:10 HERRENS fruktan är vishetens begynnelse, och att känna den Helige är förstånd.

Att frukta HERREN är där allting börjar. Du blev frälst därför att du fruktade HERREN, du blev en ny skapelse därför att du fruktade Honom. Du lyssnar inte på vilket lögnaktigt snack som helst, därför att du fruktar HERREN. Du vänder dina ögon bort från det onda och har inte din glädje i orättfärdigheten, därför att du fruktar HERREN. Du läser din bibel för att du fruktar HERREN.

Likadant är det med bönen. Du ber därför att Han har lagt ner Gudsfruktan i ditt hjärta.
 
Förstånd är att söka Herrens ansikte, vishet är att göra allt på bästa sätt,och nåd får du för att du skall orka göra Hans vilja.
 
Be och du skall få.
När du umgås med Jesus i bön och ordet, börjar du förändras. Du formas till Hans bild och du börjar tänka nya tankar, andra tankar. Du börjar tänka Guds tankar.

Jesus säger i Johannes 15:

Joh. 15:7 Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det.

Vi får vadhelst vi ber om, OM vi förblir i vinstocken. Om du INTE förblir i vinstocken, som en levande gren, spelar det ingen roll hur mycket du begär från Fadern. Om du vill ha bönesvar måste du hålla dig till Jesus och låta Fadern förvandla dig, helga dig,rena dig och förnya dig varje dag.
 
Det finns så många som lyfter Guds löften ut ur sitt sammanhang och undervisar om att \”bekänna ordet, håll fast vid löftena oavsett hur du känner det, så skall du få det du begär\”. Men en sådan undervisning stämmer inte överens med Guds ord. Du måste förbli i Kristus, förbli i vinstocken för att få vad du begär. Och när Gud når sitt mål med dig, att förvandla dig till en Kristus-lik människa, då har du inte längre begär som går emot Guds vilja,då, först då, kan du be rätt och få bönesvar.
 
Håll dig nära Herren i bön och i ordet. Sök Hans ansikte, sök Guds rike och Hans rättfärdighet FÖRST, sen skall allt det andra tillfalla er.
 
Amen!!!

 

2 reaktioner på ”Del 3 HERRENS fruktan är vishetens begynnelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s