Del 2 Ett träd planterat vid vattenbäckar

Ps. 1:1-6 Salig är den som inte följer de ogudaktigas råd och inte går på syndares väg eller sitter bland bespottare utan har sin glädje i HERRENS undervisning och begrundar hans ord dag och natt. Han är som ett träd, planterat vid vattenbäckar, vilket bär sin frukt i rätt tid och vars blad inte vissnar. Allt vad han gör lyckas väl. Så är det inte med de ogudaktiga, de är som agnar som vinden för bort. Därför skall de ogudaktiga ej bestå i domen, ej syndarna i de rättfärdigas församling. Ty HERREN känner de rättfärdigas väg, men de ogudaktigas väg leder till fördärvet.

Vänd inte ditt öra till förtal, smicker, lögn, hat eller något annat som är av den onde. Vänd ditt öra till Guds ord, vänd ditt hjärta till sanningen och älska sanningen. Tänk på Herrens ord dag och natt.Tänk på Herrens ord så att du till slut bara kan tala Ordet.
Om du gör det, om du vänder ditt hjärta bort från lögnen och till sanningen då kommer du bära mycket frukt. Då blir du som ett träd planterat vid vattenbäckar, vilket bär sin frukt i rätt tid och vars blad inte vissnar. Allt vad du då gör skall lyckas väl.
Jesus är källan till allt liv, han är det levande vattnet. Om du drar dig bort från Jesus kommer du torka bort och vissna, och livet börjar gå fel. Ibland går det fort och ibland tar det lite längre tid, men allt du gör kommer misslyckas väl. ”Vad då menar du? Jag har ett bra jobb och trivs med livet.” Ja, men räcker det inför evigheten? Kan du stå inför Gud och säga: ”Jag hade ett bra liv och ett bra jobb, tack Jesus.” och tro att det räcker som försvar när han dömer dig?
Kristna är vilseledda: ”Allt är bra, ingen fara. Tänk positivt”. Jesus säger: Jag känner er inte, gå bort från mig.
Kristna MÅSTE lära känna sin Herre för att bli känd av Honom. Det finns inga genvägar till himlen. Lär känna Herren, fastän det skulle jag inte behöva säga, för alla ska känna honom, från den minste till den störste. Men tyvärr är det så att kristna vaggas in i en falsk trygghet. Vi går till kyrkan och hör Guds ord, sen går vi hem och glömmer bort allt vi hört. Eller så går vi till kyrkan och får höra ett falskt evangelium, ett urvattnat evangelium, där synden aldrig konfronteras, utan bara slätas över. Vem lär känna Herren då, om det inte finns tillrättavisning, förmaning och tröst? Om pastorerna inte vågar stå upp för sanningen? Om ingen ledare finns som vågar stå upp och säga VÄND OM, ANNARS HAMNAR DU I HELVETET?
Älska sanningen, Jesus är sanningen. Gå den smala vägen, Jesus är vägen. Välj livet, Jesus är livet. Du kan inte överleva utan honom, du kan inte klara dig utan Jesus.
Borde inte Han vara ditt allt?
Amen!!!

2 reaktioner på ”Del 2 Ett träd planterat vid vattenbäckar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s