Rättfärdighet och Orättfärdighet

2 Tim. 2:19 Guds fasta grund består och har detta sigill: Herren känner de sina och: Var och en som nämner Herrens namn skall hålla sig borta från orättfärdigheten.

Om Herrens namn är nämnt över dig, kallas du kristen. Samma sak är om du kallar dig kristen, då är Herrens namn nämnt över dig. 
Vi som kristna skall hålla oss borta från orättfärdigheten, och inte ens nämna sådant. 
Vad är orättfärdighet? frågar du. 
1 Korinterbrevet 6:9-10 beskriver det för oss: 

1 Kor. 6:9 Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant,

1 Kor. 6:10 varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike.

Läser vi 1 Kor 13:6 förstår vi att Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan, och därför finner vi ingen glädje i orättfärdigheten: 

1 Kor. 13:6 Den gläder sig inte över orättfärdigheten men har sin glädje i sanningen.

Men om du nämner Jesu Kristi namn och kallar dig kristen och tycker att lite orättfärdighet kan accepteras vill jag varna dig: Du är bedragen och håller på att gå evigt förlorad. 

2 Tess. 2:10 och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta.

2 Tess. 2:11 Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen

2 Tess. 2:12 och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.

Vi får alltså inte låta oss själva bli bedragna av orättfärdigheten, vi kan alltså inte vara Guds vän och samtidigt njuta av sådant. Vi bedrar oss själva och ljuger. Nej, älska sanningen istället. 
Om du en gång har tvättats ren i Jesu blod, men har hamnat tillbaka i något av det Ordet kallar för orättfärdighet, kan du fortfarande vända dig bort från sådant och bekänna det som synd inför Gud. 

1 Joh. 1:9 Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.

1 Joh. 5:17 All orättfärdighet är synd, men det finns synd som inte är till döds.

Gud är trofast och rättfärdig. Han vill inte att någon av oss skall gå förlorad. Har du blivit bedragen av synden på något sätt och kommer till insikt om det, är det nåd från Gud!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s