Överge inte Herrens undervisning

Kristna som har övergett Herrens undervisning, som har lärt känna Jesus, men som återigen har fallit i synd, kommer dömas hårdare än de som inget visste. 
Ingen får tro att de kommer undan den dom som kommer över världen. Domen börjar med Guds hus, och om den rättfärdige med knapp nöd överlever, hur ska det då gå för syndaren och den orättfärdige? Se till att du renar bort allt som hindrar, allt som inte är välbehagligt för Gud. Se till att du renas och står helig på den dagen Jesus kommer. 
Och även om du hinner dö innan Jesus kommer, skall du veta att du kommer dömas för dina ord och dömas för dina handlingar. Se därför till att du lever efter frihetens lag och inte behöver dömas efter syndens och dödens lag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s