Vad, Vad, Vad vill Herren

Hur ska det vara då? Vad vill Herren ha av mig? Vad vill Han med mitt liv? Vad ska jag göra för att vandra i Hans rättfärdighet? 
Gå in i din bönekammare, böj knä och ödmjuka dig inför Hans tron. Bekänn dina synder, ropa om nåd, ropa efter barmhärtighet, och låt Guds Ande tala till ditt hjärta. 
Hans främste tjänst är att överbevisa om synd, rättfärdighet och dom. Men Han påminner oss också om Jesu undervisning. Hans Ande talar till oss. Lita på att NÄR du ropar till Herren av hela ditt hjärta då hör Han dig. Då svarar Han dig. 
Du kanske får vänta på Herren, men så är det. Vänta då på Herren, men NÄR han kommer, STÅ INTE EMOT HONOM, utan ödmjuka dig. Böj dig under Hans mäktiga hand, och låt Honom få göra sitt verk i dig, genom dig och för dig. 
Han kommer ta itu med den synd Han ser hos dig, men Han kommer också ge liv åt din ande och ge dig löften och en framtid. Han älskar dig och vill se rättfärdighet i sina barn. 
Han kommer pressa och forma dig, han kommer låta dig gå genom eld och prövningar. Han kommer luttra dig och ta bort slagget så att du står ren och oförvitlig inför Honom på Herrens dag, den store och fruktansvärda. 
Du skall veta att om du låter Hans dom gå över dig NU, kommer du få leva även om du dör. Hans verk är till för vårt bästa, inte för att skada oss, inte för att göra oss illa, men för att forma oss till sin Sons avbild. 
Vilken god och vis far skulle ge sin Son till en okänd, oprövad och oren brud? Han vet vilka tankar han har för dig, och det är fridens tankar. Men det är genom eld och prövningar vi visar oss värdiga att kallas hans barn. 
Var välsignade, om ni hör och gör Hans ord. Amen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s