Jesus vår främste förebild

Jesus är vår främste förebild.
Han är den förste och siste, alfa och omega, begynnelsen och slutet. Allt börjar med Honom och slutar med Honom.
Han beskrivs från början: I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. 1 Mos 1:1 och Johannes fortsätter: I begynnelsen var Ordet och Ordet var hos Gud och Ordet var Gud. Joh 1:1.
Han är den förstfödde, den ende rättfärdige, den ende utan synd. Hans liv var fullkomligt perfekt, han var Guds fullhet, Faderns fullkomliga avbild och Han gav sitt liv för oss. Han gav sitt liv för oss, för att VAR OCH EN SOM TROR ska ha evigt liv, för att var och en som tror ska ha rätt att bli Guds barn.
Många tror på OSAS – Once Saved Always Saved, En Gång Frälst – Alltid Frälst. Jag tror på Eternal Believer – Eternal Life, Evigt Troende – Evigt Liv.
Den tro vi en gång kom fram till ska vi också hålla fast vid. Vi får inte kasta bort den dyrbara tro Gud har gett oss. Du visste väl att det var Gud som gav dig trons gåva? Det var Gud som öppnade dina ögon och öron. Våra öron och öron hade djävulen, den här världens gud, stängt till så vi inte hörde och såg, så vi kunde omvända oss och bli botade.
Det är en Guds gåva vår frälsning. Hans verk är det att vi är i Kristus Jesus. Inte ditt eller mitt. Du kanske säger; men det var ju jag som gjorde ett aktivt val, som aktivt bekände Jesus som min Herre? Ja, men det gjorde du därför att Gud lät dig förstå evangelium.
Stå därför fast i kampen för tron på evangeliet och låt dig inte ryckas bort av vare sig världslighet eller religion, vare synd eller ett annat evangelium.
Så som vi blev frälsta ska vi fortsätta vår vandring i Kristus: Genom hjärtats tro och munnens bekännelse. Inte genom gärningar utan genom tron på Jesu verk på korset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s