Om Tider och Stunder

Om tider och stunder visste inte ens Jesus, åtminstone inte när han gick på jorden, så det behöver vi lämna åt sidan samtidigt som vi skall förvänta oss Herren stå för dörren när som helst. Vi skall leva som om Herren kommer i dag. Ordet säger att vi skall pröva allt och förkasta det onda och behålla det goda. 
Om någon försöker leda dig bort från den sanna tillbedjan och sanna gudsfruktan för att följa människors bud, eller för att följa andra religioner, då är den personen en falsk profet, falsk herde, lärare, apostel eller broder. 
Men om någon förkunnar att du ska frukta HERREN och följa honom, älska honom och lyda honom, då är det en sann profet, sann herde, lärare, apostel eller broder. 
Vi har bröder som står upp och predikar omvändelse, som predikar gudsfruktan och helighet, som predikar att Herrens ankomst står för dörren och predikar att vi skall söka Herren av hela vårt hjärta, vår själ, vår kraft och vårt förstånd. Dessa kallar vi falska bröder. 
Sen har vi bröder som står upp och predikar avfall från Herren, att det finns många vägar till Gud, som predikar att nåden ger oss frihet att följa köttet, att välsignelsen visar sig i materiell framgång, som talar stora ord mot Gud och änglarna, som inte själv söker Herren av hela sitt hjärta, själ, kraft och förstånd. Dessa kallar vi sanna bröder. 
Om någon har en drömsyn och den inträffar, men sen säger: kom låt oss följa andra gudar och predikar avfall från HERREN, om din hustru, din bror, din son, din dotter eller din nära vän vill förleda dig bort från HERREN då är det en falsk broder, falsk tjänare, falsk profet eller falsk herde, falsk apostel, falsk lärare. Låt dig inte luras av alla som ”prövar” budskapen, utan be Jesus om en ande av urskiljning. Läs 5 Mos 13. 
Vi har många som predikar avfall från Jesus idag. Det hörs predikas om att tjäna mammon. Är inte det en avgud enligt skriften? Det hörs predikas om hyper-nåd som leder till ett liv i utsvävningar. Är inte det att förleda Guds folk? Det hörs predikas laggärningar som enda vägen till Gud. Är inte det att falla bort från Kristus? Det hörs predikas omskärelse för att tillhöra Kristus. Är inte det att förleda människor bort från den uppriktiga tron? 
Du dömer de som predikar gudsfruktan, helighet och renhet som falska, och de som predikar avfall som rättfärdiga. Människa, du behöver urskiljningsförmåga. DET ÄR JUST DÄRFÖR DU BEHÖVER SÖKA HERREN DIN GUD. 
Begrunda dessa ord: 

Amos. 5:6 Sök HERREN och ni skall leva. Annars skall han komma över Josefs hus likt en eld som förtär, och ingen kan släcka den så att Betel räddas. 

Sef. 2:3 Sök HERREN, alla ni ödmjuka i landet, ni som gör vad han befaller. Sök rättfärdighet, sök ödmjukhet, kanske blir ni beskyddade på HERRENS vredes dag. 

Just därför att vi är en generation som har tillgång till enorma mängder information behöver vi vända oss till Gud om ledning. Just därför behöver vi tillbe Fadern i ande och sanning. 

Luk. 21:36 Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen.\”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s